X

Italia examinează noi măsuri de combatere a coronavirusului; în discuţie şi o posibilă închidere a şcolilor şi universităţilor

Guvernul italian va anunţa în orele următoarele dacă va închide şcolile şi universităţile, a declarat ministrul italian al educaţiei, Lucia Azzolina, după ce mai multe agenţii italiene de presă anunţaseră că s-ar fi luat deja o decizie în acest sens din cauza epidemiei cu noul coronavirus, transmite AFP, scrie agerpres.

”Nicio decizie asupra închiderii şcolilor nu a fost luată, am cerut o opinie aprofundată din partea comitetului ştiinţific, decizia va fi luată în orele următoare”, a declarat ministrul Lucia Azzolina, într-o pauză a şedinţei de guvern conduse de premierul Giuseppe Conte.

Citește și : Air France pemite amânarea sau anularea gratuită a tuturor călătoriilor

Potrivit presei, se aşteaptă ca guvernul italian să adopte la această şedinţă mai multe măsuri de combatere a epidemiei, recomandând populaţiei să respecte o distanţă de siguranţă faţă de celelalte persoane, să evite strângerile de mână şi săruturile, partidele de fotbal ar urma să se desfăşoare fără spectatori, evenimentele publice să fie suspendate şi cinematografele şi teatrele închise.

Italia este a treia ţară cea mai afectată de coronavirusul COVID-19, după China şi Coreea de Sud. Conform ultimului bilanţ comunicat marţi seară, în Italia au fost confirmate 2.502 cazuri de infectare, 79 de decese, 1.263 de pacienţi sunt spitalizaţi, dintre care 166 se află la terapie intensivă, iar 160 s-au însănătoşit.

Tags: Chinacoronaviruscovid-19Giuseppe ConteitaliaLucia Azzolina
Categorii: Diaspora