Italia extinde aplicabilitatea prezentării certificatului de vaccinare

Publicat:

Guvernul italian, confruntat cu o creştere a contaminărilor din cauza variantei Omicron, a decis miercuri seara să solicite certificatul de vaccinare în mijloacele de transport, hoteluri, terase ale restaurantelor, târguri şi congrese, piscine şi săli de sport, informează AFP, potrivit agerpres.

Aceste măsuri vor intra în vigoare pe 10 ianuarie, conform decretului-lege care “introduce măsuri urgente pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19”, adoptat în cadrul şedinţei de guvern prezidate de premierul Mario Draghi.


Citește și : Purtarea măştii va deveni din nou obligatorie pe străzile Parisului, începând de vineri

Până în prezent, pentru a lua trenul şi avionul era suficient să deţii un certificat sanitar ‘de bază’, care se putea obţine în urma vaccinării dar şi a unui test negativ.

Certificatul de vaccinare, denumit în Italia “green pass rinforzato” se obţine numai după un ciclu complet de vaccinare sau după vindecare.

În Italia, certificatul de vaccinare este obligatoriu în prezent pentru anumite categorii profesionale, cum ar fi personalul sanitar şi forţele de ordine.

Totodată, guvernul italian a decis miercuri să elimine carantina de zece zile pentru cazurile de contact vaccinate sau vindecate. Cei nevaccinaţi vor trebui să respecte în continuare o carantină de zece zile.

Această relaxare a regulilor privind carantina are ca scop prevenirea paralizării anumitor sectoare precum transportul, unde numărul mare de angajaţi aflaţi în carantină a determinat anularea multor trenuri.

Citește și : Criză de teste COVID-19 în Marea Britanie

Incintele sportive vor trebui să respecte umătoarele reguli privind ocuparea capacităţii: 35% în cazul celor acoperite şi 50% pentru cele în aer liber.

Miercuri în Italia s-au înregistrat 98.020 de noi cazuri de contaminare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.