Filmul biografic despre Silvio Berlusconi, o privire apolitică asupra temerilor unui bătrân (Paolo Sorrentino)

Publicat:

Filmul biografic despre Silvio Berlusconi a cărui primă parte a fost lansată recent în Italia este o privire apolitică asupra temerilor unui bătrân, a declarat miercuri regizorul Paolo Sorrentino, laureat al unui premiu Oscar, relatează DPA, potrivit agerpres.

“Loro” (”Ei” – n.r.), care durează peste trei ore, este împărţit în două părţi. Prima a fost lansată săptămâna trecută, iar cea de-a doua ar urma să intre în cinematografele italiene pe 10 mai.


Citește și : Irak : 64 de persoane au fost ucise și 121 rănite în violenţe şi atacuri teroriste în aprilie (UNAMI)

“Filmul nu este unul partizan, nu este niciun atac, nicio apărare” a lui Berlusconi, a declarat Sorrentino după o prezentare pentru presă a “Loro 2”, care a avut loc la Roma.

Cuvântul care descrie cel mai bine tonul filmului este “tandreţe”, a adăugat el. “Nu am avut intenţia să arăt cu degetul spre cineva, asta ar fi fost pretenţios şi arogant”, a precizat el.

Sorrentino a argumentat că “Loro”, ca şi precedentele sale filme, explorează “teama de bătrâneţe şi de moarte”, care îl afectează nu numai pe politicianul de 81 de ani Berlusconi, ci pe toată lumea.

“Loro” este o prezentare romanţată a perioadei 2006-2010, una plină de scandaluri, în timpul căreia Berlusconi s-a despărţit de cea de-a doua sa soţie, Veronica Lario, şi a fost acuzat că a organizat orgii cu minore.

Rolul fostului premier este interpretat de actorul favorit al lui Sorrentino, Toni Servillo, care a jucat şi în filmul din 2008 “Il Divo”, un alt film biografic al regizorului, despre fostul premier italian Giulio Andreotti.

Servillo a deţinut rolul principal şi în “La grande bellezza”, o privire în stilul lui Federico Fellini asupra decadenţei şi corupţiei morale în Roma zilelor noastre, care a câştigat un premiu Oscar pentru cel mai bun film străin în 2014.

“Loro” urmează să fie lansat în străinătate la o dată ulterioară. Săptămâna trecută, filmul a fost pe locul al doilea în box-office-ul italian, după “Avengers: Infinity War”.

Citește și : Spania : Organizaţia separatistă bască ETA şi-a dizolvat toate structurile

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.