Italia : Fostul preşedinte al Calabriei, s-a predat pentru a executa o condamnare la închisoare

Publicat:

Fostul preşedinte al Calabriei, o regiune italiană săracă şi cunoscută drept căminul temutei mafii Ndrangheta, s-a predat joi pentru a executa o condamnare la închisoare pentru infracţiuni financiare, informează dpa, potrivit agerpres.

Giuseppe Scopelliti, în vârsta de 51 de ani, a fost încarcerat la închisoarea Arghilla din Reggio Calabria după ce a fost adus acolo cu maşina de o rudă, a anunţat agenţia de presă ANSA.


Citește și : Consiliul Europei a trimis României recomandările privind protejarea limbilor minorităţilor

Cu o zi înainte, instanţa supremă ce soluţionează calea de atac a apelului în Italia, Curtea de Casaţie, a emis un verdict final, condamnându-l pe Scopelliti la patru ani şi şapte luni de închisoare pentru falsificarea unor documente publice.

Scopelliti a fost găsit vinovat de falsificarea unor documente ale municipalităţii Reggio Calabria, o capitală provincială unde a fost primar din 2002 până în 2010.

După ce şi-a terminat mandatul, oraşul era aproape în faliment şi, din 2012 până în 2014, a fost plasat sub administraţie specială de Ministerul de Interne din cauza infiltrării Mafiei.

Scopelliti a fost preşedintele regional al Calabriei între 2010 şi 2014, în fruntea unei administraţii de centru-dreapta susţinută de prim-ministrul de atunci Silvio Berlusconi.

Calabria are cel mai mic PIB pe cap de locuitor dintre toate regiunile italiene şi una dintre cele mai ridicate rate ale şomajului. În alegerile de luna trecută, a înclinat puternic spre partidul antisistem Mişcarea 5 Stele (M5S).

Mafia sa locala, “Ndrangheta”, este cea mai puternică grupare de crimă organizată din lume, activând inclusiv în Germania, America de Nord şi Australia.

Citește și : Italia. Matteo Salvini vrea o guvernare cu M5S

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.