Italia: Guvernul este ‘unanim’ în privinţa menţinerii în zona euro (Giovanni Tria)

Publicat:

Noul ministru italian al economiei, Giovanni Tria, afirmă că guvernul, format dintr-o mişcare antisistem şi extrema-dreaptă, este ‘unanim’ în privinţa menţinerii Italiei în zona euro, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Poziţia acestui guvern este clară şi unanimă. Nu există nicio discuţie privind vreo propunere de părăsire a zonei euro”, a afirmat Tria într-un interviu pentru cotidianul Corriere Della Sera.


Citește și : Donald Trump a ajuns la Singapore cu două zile înainte de summitul cu Kim Jong Un

“Nu doar că nu vrem o ieşire din euro, dar acţionăm în aşa fel încât nu va exista în viitor niciun dubiu privind prezenţa noastră în zona euro”, a adăugat ministrul, un fost profesor de economie politică apropiat de ideile Ligii (extrema-dreaptă), în primul său mare interviu de când şi-a preluat funcţia la începutul lunii.

Coaliţia aflată la putere, condusă de Mişcarea 5 Stele (antisistem) şi Liga, a repetat mereu că este în favoarea rămânerii Italiei în zona euro, unde este a treia economie, de când şi-a făcut public programul politic luna trecută.

Afirmaţia vine pentru a risipi temerile ridicate la Bruxelles de atacurile virulente împotriva monedei unice europene exprimate anterior de cele două partide.

Ele au menţionat chiar negru pe alb o eventuală ieşire din zona euro în diferitele variante iniţiale ale programului lor comun de guvernare.

Citește și : G7: „Cooperarea internaţională nu poate depinde de furii”, precizează Palatul Elysée

Conform mai multor sondaje recente, între 60% şi 70% dintre italieni sunt împotriva ideii ca ţara lor să renunţe la euro.

Totuşi, Tria, ca mai mulţi economişti ai Ligii, a spus că funcţionarea zonei euro ar trebui modificată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.