X

Italia : În jur de 200 de jurnalişti beneficiază de protecţia poliţiei

Circa 200 de jurnalişti italieni beneficiază de protecţia poliţiei, a anunţat miercuri Ministerul de Interne italian, cu ocazia înfiinţării unui Centru de Coordonare al ministerului privind acţiunile de intimidare a jurnaliştilor, relatează AFP, conform agerpres .

“În prezent există 19 dispozitive pentru protecţia jurnaliştilor”, se arată într-un comunicat oficial, în care se precizează că aproximativ 19 jurnalişti dispun în permanenţă de escorta poliţiei.

În plus, “au fost adoptate 167 de măsuri de vigilenţă”, ceea ce înseamnă că 167 de alţi jurnalişti beneficiază de măsuri de protecţie mai puţin stricte, cum ar fi, de exemplu, echipaje care patrulează cu regularitate în cartierelor lor, potrivit comunicatului.

Cu ocazia înfiinţării Centrului de Coordonare al Ministerului de Interne privind acţiunile de intimidare a jurnaliştilor au fost prezenţi şi ministrul de interne italian şi preşedintele Federaţiei naţionale a jurnaliştilor.

Citește și : Justiţia franceză cere plata a 40 de milioane de euro cauţiune oligarhului rus Suleiman Kerimov

Potrivit sursei citate, “90 de episoade de intimidare au fost înregistrate între 1 ianuarie şi 31 octombrie 2017, în scădere faţă de 114 cazuri în aceeaşi perioadă în 2016”.

“Se va acorda o atenţie deosebită fenomenului ameninţărilor provenite din partea formaţiunilor neonaziste sau neofasciste, precum şi a celor din partea grupurilor de crimă organizată ce vizează jurnalişti care, prin activitatea lor, fac lumină asupra criminalităţii în zonele cu risc crescut”, se mai arată în comunicatul de presă.

Tags: acţiunile de intimidareCentru de Coordonarecomunicat oficialjurnaliştiMinisterul de Interne
Categorii: Diaspora