Italia: Liga Nordului opreşte o asociaţie musulmană din a transforma o fostă capelă ortodoxă în moschee

Publicat:

Liga Nordului, partid de extremă-dreapta, a intervenit duminică pentru a bloca eforturile unei asociaţii musulmane de a transforma o fostă capelă de spital, care fusese folosită de Biserica Ortodoxă Română, într-o moschee, scrie Reuters, scrie News.ro .

Gruparea musulmană a făcut săptămâna trecută cea mai mare ofertă pentru capela din nordul oraşului Bergamo la o licitaţie organizată de un spital local, eliminând astfel Biserica Ortodoxă Română, care folosea clădirea pentru a-şi ţine slujbele.


Citește și : Ayatollah Ali Khamenei: Iranul trebuie să înceapă o luptă împotriva „infiltrării inamicilor”

Liderii Ligii din regiunea Lombardiei au anunţat că vor suspenda vânzarea folosindu-se de o lege din 2004 care le permite să intervină pentru a prezerva obiectivele culturale.

„Nu aş vinde niciodată o biserică şi sunt uimit că cei care conduc spitalul nu şi-au dat seama despre ce problemă sensibilă este vorba”, a afirmat pe Twitter preşedintele Lombardiei, Attilio Fontana, un politician din Liga Nordului.

„Totuşi, ne vom exercita dreptul la primul refuz şi nu va exista posibilitatea unui apel”, a adăugat el. Decizia sa înseamnă că Lombardia trebuie să cumpere acum proprietatea.

Liderul Ligii, Matteo Salvini, a avertizat mai devreme în acest an că societatea şi cultura italiană riscă să fie eliminate de Islam.

„Secole de istorie riscă să dispară dacă islamizarea, care până acum a fost subestimată, va câştiga teren”, a declarat el.

Citește și : Mattis: SUA poartă consultări cu aliaţii lor europeni privind Tratatul INF

Musulmanii reprezintă o minoritate de mici dimensiuni în Italia iar ei vor ajunge până la 4,9% din populaţie până în 2020, conform Pew Research Centre.

Asociaţiile musulmane se plâng că restricţiile locale privind construcţiile le împiedică să obţină licenţe pentru a construi moschee şi de multe ori trebuie să folosească structuri precum garaje pentru a-şi organiza întâlnirile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.