Italia. M5S a câştigat alegerile locale din Ostia, fieful mafiei romane

Publicat:

Formaţiunea politică antisistem Mişcarea 5 Stele (M5S) a fost declarată luni câştigătoarea alegerilor locale din Ostia, un oraş din apropierea Romei unde au proliferat afacerile mafiei, transmite dpa, potrivit agerpres.

Candidata M5S, Giuliana Di Pillo (foto), a fost aleasă primar al Ostiei în dauna candidatei de extremă-dreapta Monica Picca, cu scorul de 60% la 40% din voturi.


Rezultatul scrutinului, marcat de o prezentă redusă la vot, de numai 34%, constituie un impuls pentru M5S, care speră să capitalizeze succesele din alegerile locale pentru a obţine victoria în alegerile generale de anul viitor din Italia.

Citeşte şi: Nori negri dinspre Coreea de Nord. Phenian-ul ar putea dezvolta în acest an o rachetă balistică intercontinentală care să atingă teritoriul SUA (Seul)

Partidul se teme însă că rezultatele slabe înregistrate de primarul Romei, Virginia Raggi, unul dintre membrii marcanţi ai formaţiunii, ar putea afecta negativ şansele electorale ale M5S.

”Ostia arată că putem învinge atât aşa-numita stângă, cât şi aşa-numita dreaptă, chiar şi atunci când ele sunt la apogeul puterii lor şi într-o coaliţie”, a declarat candidatul M5S la postul de premier, Luigi Di Maio.

Consiliul local din Ostia, un oraş cu 300.000 de locuitori, fusese dizolvat în urmă cu doi ani ca urmare a complicităţii sale cu organizaţia de crimă organizată din zonă.

În urmă cu două săptămâni, fratele unui lider mafiot din Ostia, Roberto Spada, a agresat fizic un jurnalist de la postul public de televiziune italian (RAI) care venise să realizeze un reportaj.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.