Italia. Matteo Salvini vrea o guvernare cu M5S

Publicat:

Liderul Ligii Nordului din Italia (extrema-dreaptă), Matteo Salvini, a afirmat joi că viitorul guvern al ţării ar trebui să fie o coaliţie între conservatori şi Mişcarea Cinci Stele (M5S), relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

”Orice altă soluţie va fi una improvizată şi temporară”, a declarat Salvini presei după o întâlnire cu preşedintele ţării, Sergio Mattarella, pentru convorbiri privind criza politică.


Citeşte şi: Cadou de Paşte. SUA pregătesc sancţiuni dure pentru oligarhii ruşi

Salvini a făcut o trimitere indirectă la M5S, spunând: ”Trebuie să netezim unele asperităţi care, pentru moment, alţii, cel puţin în vorbe, nu doresc s-o facă”.

Aceasta pare o referire la M5S, care insistă că nici un acord nu este posibil până când Salvini nu renunţă la o alianţă cu fostul şef de guvern Silvio Berlusconi şi cu partidul acestuia, Forza Italia.

AFP precizează la rândul său că preşedintele Mattarella i-a chemat joi la consultări pe liderii principalelor partide politice pentru a încerca să definească contururile unui viitor guvern după alegerile din 4 martie, la care nu a rezultat nici un învingător clar.

Consultările, începute miercuri cu micile formaţiuni, au fost reluate joi cu o delegaţie a Partidului Democrat (PD, centru-stânga), care a obţinut numai 18 % din voturi la alegeri.

Citeşte şi: Un avion militar s-a prăbuşit în Coreea de Sud 

A urmat delegaţia partidului Forza Italia (dreapta, circa 14 % din voturi), condusă de Silvio Berlusconi, apoi cea a Ligii (circa 17 %), condusă de Matteo Salvini, devenit liderul coaliţiei de dreapta clasate pe primul loc cu circa 37 % din voturi în total.

Şeful statului îşi încheie consultările după-amiază, când îl va primi pe Luigi Di Maio şi delegaţia Mişcării Cinci Stele (M5S, antisistem), care a devenit primul partid al ţării, obţinând la alegeri 32 % din voturi.

Salvini şi Di Maio revendică amândoi şefia viitorului guvern, dar nici unul dintre ei nu deţine o majoritate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.