X

Italia : Un migrant de 5 ani a fost salvat de poliţia italiană şi dus la spital

Un băiat migrant de 5 ani care risca să moară de hipotermie ascunzându-se într-un tren de marfă lângă frontiera cu Austria a fost salvat de poliţia italiană şi dus la spital, informează marţi agerpres .

Băiatul, care a declarat poliţiei că îl cheamă Anthony şi este din Sierra Leone, a fost găsit luni în gara Brenner, unde trenurile sunt verificate mereu pentru a preveni trecerea ilegală a frontierei.

Citiți și : Rusia încearcă ,prin răspândirea unor știri false, să influenţeze opinia publică din Olanda

El a fost dus la un spital din apropiere, unde doctorii au declarat marţi că băiatul se simte “bine”, a relatat agenţia de presă ANSA, citând surse anonime din instituţia medicală.

Băiatul era singur, dar avea o geantă cu el conţinând accesorii pentru femei. Autorităţile investighează dacă adulţi care ar fi fost cu el l-ar fi lăsat pe băiat în tren pentru a evita controalele poliţiei.

Preşedintele provinciei italiene de limbă germană Tirolul de Sud, Arno Kompatscher, s-a declarat “şocat” după găsirea copilului abandonat.

Potrivit Ministerului de Interne italian, peste 14.500 de copii neînsoţiţi s-au numărat printre cei aproximativ 114.600 de migranţi care au ajuns pe ţărmurile italiene în ultimul an.

Tags: Austriagara BrennerhipotermiemigrantSierra Leone
Categorii: Diaspora