Italia nu poate obliga migranții să plece în Albania (avocați)

Publicat:

Migranţii autorizaţi să debarce de pe vasul italian Diciotti nu pot fi forţaţi să meargă în Albania împotriva voinţei lor, au declarat luni avocaţii ASGI, o asociaţie care sprijină drepturile migranţilor, relatează dpa, potrivit agerpres.

Asociaţia a făcut anunţul după ce la sfârşitul săptămânii trecute guvernul italian i-a autorizat pe cei 150 de migranţi rămaşi la bordul navei să debarce în portul Catania, în Sicilia. Mai înainte, Albania, care nu face parte din UE, Biserica Catolică italiană şi Irlanda au fost de acord să-i primească pe migranţi.


Citește și: Armata americană a investit un miliard de dolari în baza aeriană din Câmpia Turzii. Aici vor fi amplasate arme de ultimă generație

În condiţiile în care Albania nu este stat membru al Uniunii Europene şi nu are un proces de azil corespunzător, “niciun precedent naţional sau internaţional nu permite repatrierea migranţilor împotriva voinţei lor”, a declarat asociaţia.

Preşedintele ASGI, Lorenzo Trucco, citat de ziarul La Repubblica, a numit procesul “un teatru absurd” şi “un atac asupra sistemului de azil”, menţionând că nu este clar unde vor merge migranţii.

Comisia Europeană nu a dorit luni să facă comentarii pe acest subiect. O purtătoare de cuvânt a afirmat că acordul este o înţelegere bilaterală între Italia şi Albania.

Citește și: SUA: Atac armat la Jacksonville. Mai multe persoane au murit

Atât Albania, cât şi Irlanda, vor lua fiecare câte 20 de migranţi, în timp ce Biserica Catolică italiană va lua restul de 100 de migranţi. În opinia lui Lorenzo Trucco, acest lucru înseamnă că cei 100 vor fi pe pământ italian şi vor avea aceleaşi drepturi ca ceilalţi migranţi.

Justiţia italiană a deschis o anchetă împotriva vicepremierului Matteo Salvini, pentru “sechestrare de persoane, arestări ilegale şi abuz de putere” în acest dosar, au anunţat sâmbătă seară media italiene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.