Italia: Oraşul Roma se bazează pe “guvernul prieten” pentru a-şi rezolva problemele, afirmă primarul Virginia Raggi

Publicat:

Oraşul Roma se bazează pe “guvernul prieten” compus din Liga (extrema-dreaptă) şi Mişcarea 5 stele (M5S, antisistem) pentru a-şi rezolva problemele de proprietate sau curăţenie, a declarat miercuri primarul capitalei italiene, Virginia Raggi, membră a M5S, relatează France Presse, potrivit agerpres.

“În sfârşit, avem un guvern, un guvern prieten ce ne va permite să ne realizăm programul”, a declarat Virginia Raggi în faţa presei străine la Roma, prezentând un fel de bilanţ de doi ani de când se află la putere M5S în capitala Italiei.


Citește și : Prim-ministrul britanic Theresa May anunță că se va pronunţa pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei la apropiatul summit UE

“Timp de doi ani am lucrat pentru construirea şi reconstruirea fundaţiilor oraşului nostru, totul într-un climat de campanie electorală permanentă”, a justificat ea, în contextul în care opoziţia şi mulţi locuitori ai Romei îi denunţă inacţiunea de la alegerea sa pe 19 iunie 2016 ca primar al capitalei.

Roma suferă de mulţi ani de numeroase probleme, printre care transportul public deficient sau containerele pline de gunoi.

Opoziţia de stânga denunţă o agravare a acestor probleme şi în special lipsa unor răspunsuri adecvate din partea noii municipalităţi.

Municipalitatea din Roma şi regiunea Lazio, unde se află capitala Italiei, se învinovăţesc reciproc pentru problema gunoaielor.

În ceea ce priveşte străzile romane, pline de gropi şi unde uneori se deschid adevărate cratere după ploi, ele trebuie refăcute, a recunoscut Virginia Raggi.

Citește și : Polonia nu a rezolvat problemele cheie semnalate de CE privind independenţa justiţiei (Timmermans)

“Avem mai mult de 8.000 de kilometri de drumuri. Ele trebuie toate refăcute”, a spus ea.

“Vrem să reconstruim o Romă care să ştie cum să dialogheze cu capitalele lumii, capitalele internaţionale, fără a-şi pierde însă identitatea ca muzeu în aer liber”, a conchis Virginia Raggi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.