X

Italia : Protest împotriva fascismului în Macerata, în pofida promisiunii primarului de a opri toate marşurile

Mai multe organizaţii intenţionează să protesteze împotriva fascismului în weekend ca răspuns la un atac xenofob ce a avut loc săptămâna trecută în oraşul italian Macerata (centru), în pofida unei promisiuni a primarului din localitate de a opri toate marşurile, relatează joi agenţia DPA.

”Făcând o pauză ca să ne tragem sufletul nu înseamnă că refuzăm să luptăm împotriva valorilor în care credem”, a scris primarul din Macerata, Romano Carancini, pe Facebook miercuri, cerând timp pentru ca oamenii să-şi revină după tragicele evenimente, conform agerpres.

Şase imigranţi africani au fost răniţi săptămâna trecută într-un atac armat comis dintr-o maşină în Macerata de către un simpatizant neonazist afiliat Ligii Nordului. Atacatorul a vrut să răzbune moartea unei tinere de 18 ani, al cărei corp dezmembrat a fost descoperit în două valize cu câteva zile mai înainte. Fata a fost ucisă de un migrant nigerian căruia îi fusese respinsă cererea de azil.

Citește și : UE vrea sancţiuni extinse către preşedintele venezuelean Nicolas Maduro

Potrivit media locale, organizaţia de extrema dreaptă antiimigraţie Forza Nuova intenţionează în continuare să demonstreze în această seară, în pofida interdicţiei anunţate de către primar.

Tags: antiimigraţieatac xenofobfacebookForza NuovaMacerataRomano Carancini
Categorii: Diaspora