X

Italia refuză să primească un vas comercial, plin cu migranţi

Italia a refuzat să primească o navă comercială sub drapel italian care transportă migranți, păstrând o politică fermă împotriva celor nou-sosiți pe teritoriul său și împingându-i pe aliații europeni să împartă povara găzduirii afluxului de imigranți, informează Reuters, conform mediafax.

Un vas comercial care transportă carburanți pe coasta Libiei a salvat luni 66 de imigranți, dar i s-a transmis că nu poate să îi aducă în Italia, au anunțat surse din Ministerul de Interne.

Citește și: Prin anularea exercițiilor militare din Coreea de Sud, Pentagonul a economisit 14 milioane de dolari

Ministrul italian al Transporturilor Danilo Torinelli a transmis marți că migranții au fost transferați pe un vas aparținând Pazei de coastă italiene. Aceștia vor fi aduși în Italia, a precizat o sursă, deși nici o sursă oficială nu a confirmat acest lucru.

Nava comercială a luat migranții crezând că aceștia vor fi preluați de o navă libiană, a precizat o sursă din Ministerul de Interne.

Mișcarea este făcută cu două zile inainte de întâlnirea miniștrilor de Interne din Uniunea Europeană ce va avea loc la Innsbruck, în Austria, unde ministrul german de Interne Horst Seehofer dorește ca omologul său italian, Matteo Salvini, să fie de acord cu primirea migranților care au ajuns la granițele sale din Italia.

Citește și: Inundațiile catastrofale din Japonia au provocat moartea a 141 de oameni – FOTO/VIDEO

Tags: italiaMatteo Salvinimigranti
Categorii: Diaspora