Italia : Silvio Berlusconi îl va sprijini pe Matteo Salvini pentru formarea unui guvern

Publicat:

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat miercuri că îl va sprijini pe Matteo Salvini, preşedintele Ligii Nordului (extremă-dreapta), în eforturile acestuia de a forma un guvern după recentele alegeri parlamentare din Italia, relatează Reuters.

Cele patru partide din coaliţia de centru-dreapta au convenit în timpul campaniei electorale ca liderul formaţiunii care obţine cele mai multe voturi să conducă noul guvern, conform agerpres.


Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obţinut 17% din voturi, devansând formaţiunea Forza Italia, a lui Berlusconi, care a obţinut numai 14% din voturi.

Citește și : UE a aprobat 17 proiecte în cadrul CSP/Pesco

“Cu respectarea deplină a acordurilor noastre, vom sprijini încercările lui (Matteo) Salvini de a forma un guvern”, a declarat Berlusconi pentru Corriere della Sera.

“Eu sunt aici să-l sprijin, să garantez soliditatea coaliţiei şi să respect angajamentele noastre faţă de alegători”, a mai spus el.

Potrivit rezultatelor alegerilor, Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) a devenit primul partid al ţării, cu peste 31% din voturi. Coaliţia formată din Forza Italia a lui Silvio Berlusconi şi Liga Nordului (extrema dreaptă) ar obţine circa 37%, mult peste rezultatul obţinut de Partidul Democrat (centru-stânga) al lui Matteo Renzi (19%).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.