X

Italia speră că preşedinţia indiană a G20 va facilita calea către o pace justă în Ucraina

Premierul italian Giorgia Meloni şi-a exprimat joi speranţa că India, în calitate de preşedinte al G20, poate facilita calea către o ”pace justă” în Ucraina, transmit Reuters şi ANSA, potrivit agerpres.

”Avem speranţa că India, în calitatea sa de preşedinte al G20, poate juca un rol în facilitarea drumului către încetarea ostilităţilor şi o pace justă” în Ucraina, a declarat şefa executivului italian într-o conferinţă de presă comună cu premierul indian Narendra Modi, organizată la New Delhi.

Citeşte şi: Giuseppe Conte este vizat de o ANCHETĂ legată de pandemia Covid – Black News

De partea sa, Narendra Modi a spus că este conştient de poziţia Italia de a acorda sprijin complet pentru Ucraina.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a afirmat constant că, înainte de a discuta despre un plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea.

Pe de altă parte, Giorgia Meloni a anunţat ridicarea relaţiilor dintre Italia şi India la nivel de parteneriat strategic.

Citeşte şi: Opozantul Henrique Capriles candidează din nou la preşedinţia Venezuelei – Black News

Cele două ţări vizează mai ales dezvoltarea legăturilor bilaterale în domeniile apărării şi securităţii energetice şi cibernetice.

G20 cuprinde în prezent 19 ţări (Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Regatul Unit, Rusia, SUA şi Turcia) şi Uniunea Europeană. Acest grup reprezintă în jur de 85% din produsul intern brut (PIB) la nivel global, peste 75% din comerţul mondial şi aproximativ două treimi din populaţia lumii. 

Tags: Giorgia MeloniIndiaNarendra ModiNew Delhirusiasummit G20ucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina