Italia trebuie să-şi reducă dependenţa de gazul rusesc

Publicat:

Italia trebuie să-şi reducă dependenţa de importurile de gaz din Rusia şi este pregătită să ia măsuri suplimentare pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor la energie după invazia rusă în Ucraina, a indicat vineri şefului guvernului, Mario Draghi, potrivit Reuters şi agerpres.

‘Evenimentele din ultimele zile arată că a fost imprudent să nu ne diversificăm mai mult sursele de energie şi furnizorii în ultimele decenii’, a declarat Mario Draghi în parlament.


Citeşte şi: Se dau lupte grele la nord-vest de Kiev – Black News

El a arătat că Rusia furnizează acum 45% din importurile de gaz ale Italiei, în timp ce producţia internă a scăzut.

Italia are în plan să crească importurile de gaze naturale lichefiate din SUA, a mai spus Draghi, mulţumindu-i preşedintelui american Joe Biden pentru că a înlesnit acest demers.

Italia îşi propune de asemenea să majoreze cantităţile de gaze importate din Azerbaidjan, Algeria, Tunisia şi Libia.

Concernul energetic italian ENI a anunţat săptămâna trecută că dispune încă de rezerve de gaz natural în Italia şi este pregătit să majoreze producţia dacă va fi nevoie.

Şeful guvernului italian a mai arătat că facilităţile de stocare de gaz trebuie îmbunătăţite, şi a lansat un apel către Uniunea Europeană la dezvoltarea unor mecanisme comune de depozitare.

Citeşte şi: Explozii puternice în centrul Kievului – Black News

El a avertizat că ar putea fi necesară redeschiderea unor centrale pe cărbune pentru a preveni crizele de aprovizionare pe termen scurt, şi a respins perspectiva unor măsuri suplimentare pentru a atenua impactul facturilor tot mai mari asupra gospodăriilor şi afacerilor.

Guvernul italian a aprobat săptămâna trecută în acest scop măsuri de circa 6 miliarde de euro, în cadrul unui pachet de 8 miliarde de euro de sprijinire a economiei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.