Italia se trezeşte. Liga Nordului spune că ţara este ameninţată de islam

Publicat:

Cultura şi societatea italiene riscă să fie distruse de islam, a declarat liderul partidului de extremă dreapta Liga Nordului, Matteo Salvini (foto), un aliat al fostului premier Silvio Berlusconi, angajându-se să oprească ‘invazia’ migranţilor, transmite marţi Reuters, potrivit agerpres.

Comentariile lui Salvini au survenit după ce un membru marcant al formaţiunii sale, Attilio Fontana, a declanşat un val de critici prin declaraţia sa că ‘rasa albă’ din Italia ar putea fi ‘distrusă’ dacă nu vor fi luate măsuri mai dure de stopare a migraţiei, provenită mai ales din Africa.


Citeşte şi: Pod PRĂBUŞIT în Columbia. Cel puţin 9 oameni au murit – FOTO/VIDEO

Attilio Fontana este favorit la funcţia de preşedinte al Lombardiei la scrutinul regional ce va avea loc la 4 martie, simultan cu alegerile legislative naţionale, în care imigraţia a devenit o temă majoră de campanie.

Confruntat cu un val de condamnări pentru comentariile sale de la postul local Radio Padania, Fontana a declarat ulterior că a fost o ‘scăpare’ din partea lui.

Fontana a primit însă un sprijin rapid din partea liderului formaţiunii sale, Matteo Salvini, a cărui popularitate a crescut puternic în ultimii ani datorită poziţiei lui antiimigraţie.

‘Suntem sub atac. Cultura, societatea, tradiţiile şi modul nostru de viaţă sunt în pericol’, a declarat Salvini. ‘Culoarea pielii cuiva nu are nimic de-a face cu asta, dar riscul este real. Secole de istorie riscă să dispară dacă islamizarea, care până acum a fost subestimată, are câştig de cauză’, a adăugat liderul Ligii Nordului.

Citeşte şi: Liderii palestinieni vor să suspende recunoaşterea Israelului

Mai mult de 600.000 de migranţi au sosit în Italia în ultimii patru ani, după ce au traversat Mediterana pentru a scăpa de războaie şi sărăcie.

Musulmanii reprezintă totuşi doar o minoritate redusă în Italia, unde religia majoritară este catolicismul. O prognoză a Pew Research Centre estimează că procentul de musulmani în Italia va fi de 4,9% din populaţie în 2020, faţă de 3,7% în 2010.

Toate partidele principale au cerut măsuri mai stricte împotriva imigraţiei, iar guvernul de la Roma colaborează strâns cu autorităţile libiene pentru a împiedica traficul de persoane. Anul trecut, numărul migranţilor sosiţi pe mare a scăzut cu o treime.

Liderul Partidului Democrat (centru-stânga), de guvernământ, fostul premier Matteo Renzi, a acuzat luni Liga Nordului că induce un sentiment de teamă în populaţie, în timp ce Mişcarea Cinci Stele (populistă şi antisistem) a subliniat că remarcile lui Fontana arată caracterul extremist al blocului de centru-dreapta.

Sondajele preelectorale prognozează că partidele de centru-dreapta vor obţine cele mai multe voturi la alegerile din martie, dar fără a avea o majoritate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres „Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.