X

Italia va furniza material militar Ucrainei

Italia va furniza material militar Ucrainei, a anunţat luni guvernul de la Roma condus de premierul Mario Draghi, fără a preciza însă nici natura, nici valoarea echipamentelor, relatează AFP, potrivit agerpres

Într-un consiliu de miniştri, guvernul a decis “cesionarea unor mijloace, a unor materiale şi echipamente militare autorităţilor guvernamentale ucrainene” în cadrul unui “decret privind măsurile de urgenţă în legătură cu evoluţiile crizei ucrainene”, a transmis executivul italian.

Citește și: Lavrov şi-a anulat deplasarea la sediul ONU din Geneva

Guvernul de la Roma nu a precizat nici natura şi nici valoarea echipamentelor furnizate.

Decizia Italiei de a furniza un ajutor militar survine după măsuri similare luate de SUA, Uniunea Europeană în ansamblul său şi de multe state din blocul comunitar, precum Germania şi Franţa.

Italia a efectuat duminică transferul imediat al unui ajutor de 110 milioane de euro pentru guvernul ucrainean, “un semn concret de solidaritate şi de sprijin”, potrivit ministrului italian de Externe, Luigi Di Maio.

Ministrul a justificat această decizie afirmând că “Ucraina este asediată fără nicio vină, atacată cu bombardamente continue din partea guvernului rus”.

Citește și : Teheranul aşteaptă anumite ‘decizii politice’ ale Occidentului

“Pacea este obiectivul la care continuăm să lucrăm în fiecare zi şi răspundem cu sancţiuni la armele ruse. Uniunea Europeană şi toţi aliaţii săi trebuie să facă front comun şi să dea dovadă de coeziune”, a adăugat el.

Tags: frantagermaniaitaliaMario DraghiromaSUAuniunea europeana
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina