Italia va înceta să le mai administreze vaccinul Astra Zeneca persoanelor sub 60 de ani

Publicat:

Italia va înceta să le mai administreze vaccinul Oxford/Astra Zeneca persoanelor sub 60 de ani, iar cei care au primit deja prima doză vor fi imunizaţi cu un alt vaccin (mRNA) pentru completarea ciclului, informează The Guardian, scrie news.ro .  

Schimbarea vine după ce în aprilie Agenţia Europeană a Medicamentului a descoperit că există o legătură între vaccin şi cheagurile de sânge apărute în cazuri rare, însă a subliniat că beneficiile serului sunt mai mari decât riscurile.


Citește și : O nouă tranșă de doze de vaccin împotriva COVID-19, donate de România, au ajuns la Chişinău

În urma unei cercetări în Marea Britanie, s-a descoperit că probabilitatea apariţiei cheagurilor de sânge este de de 1 la 250.000 de persoane sau 0,0004 la sută.

“Situaţia epidemiologică schimbată a dus la reevaluarea ratei riscuri-beneficii pentru grupele de vârstă în cazul cărora există un risc mai mic să dezvolte forme severe de covid-19”, a anunţat Comitetul Tehnic şi Ştiinţific al guvernului italian.

Ministerul italian al Sănătăţii a anunţat că vaccinul AstraZeneca le va fi administrat “doar persoanelor care au cel puţin 60 de ani”.

Citește și : Guvernatorul statului Texas doreşte să reia construcţia unui zid la frontiera cu Mexicul

Italia a blocat administrarea vaccinului AstraZeneca în martie, din cauza temerilor cu privire la riscuri, însă după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a dat undă verde vaccinul a fost aprobat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

În Italia, rata infectărilor cu coronavirus a scăzut în ultima perioadă, iar de săptămâna viitoare restricţiile vor fi ridicare în mai multe regiuni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.