X

Italia va prezenta la mijlocul lui octombrie la Bruxelles propunerile sale în cadrul planului de relansare european

Italia va prezenta la mijlocul lui octombrie la Bruxelles propunerile sale în cadrul planului de relansare european, decis în timpul summitului istoric din iulie pentru contracararea crizei provocate de COVID-19, a anunţat premierul italian Giuseppe Conte, informează AFP, scrie agerpres.

“Avem intenţia de a preda planul nostru Uniunii Europene la mijlocul lui octombrie”, a afirmat Conte într-un interviu pentru cotidianul italian Il Fatto, publicat miercuri.

Citește și : Preşedintele malian Ibrahim Boubacar Keita a demisionat

“Lucrăm la selectarea de proiecte ce răspund direct logicii finanţărilor europene, ce implică investiţii şi reforme structurale care să facă ţara mai competitivă şi solidă”, a explicat premierul italian.

“Acordăm multă atenţie infrastructurilor materiale şi imateriale şi vrem să investim în şcoli, universităţi şi cercetare. Vom profita de asemenea (de finanţări) pentru a îmbunătăţi eficacitatea administraţiei şi sistemului judiciar”, a precizat el.

Liderii europeni au încheiat pe 21 iulie un acord istoric asupra unui plan de relansare post-coronavirus, cu o valoare de 750 de miliarde de euro, bazat pentru prima dată pe o datorie comună.

Ţările beneficiare, printre care Italia cu circa 209 miliarde de euro, trebuie să prezinte la Bruxelles planurile lor naţionale de relansare, care trebuie să respecte priorităţile Comisiei Europene: tranziţia ecologică şi digitală, precum şi o mai bună competitivitate.

Citește și : Clinton, atac la adresa lui Trump: Un preşedinte pentru care locul de muncă înseamnă să petreacă zilnic ore în faţa televizorului

Tags: acordbruxellescovid-19Giuseppe Conteitalia
Categorii: Diaspora