Italia va verifica toate sosirile din China pentru a depista bolnavii de COVID

Publicat:

Italia a anunțat miercuri că ia în considerare posibilitatea de a impune teste obligatorii de depistare a coronavirusului pentru vizitatorii din China, în urma exploziei numărului de cazuri în această țară. Regiunea Lombardia a introdus deja testarea , informează mediafax.

Lombardia, prima regiune care a impus un lockdown atunci când coronavirusul a ajuns în Europa la începutul anului 2020, testează sosirile din China pe aeroportul Malpensa din Milano cel puțin până la 30 ianuarie, a precizat Ministerul de Externe.


Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Tastele făcute la Malpensa în ultimele zile sunt analizate de ministerul sănătății, pentru a ajuta la identificarea oricăror noi variante.

Ministrul sănătății, Orazio Schillaci, “evaluează posibilitatea de a face ca testele să devină obligatorii pentru toți pasagerii care vin din China”, a precizat biroul acestuia într-un comunicat citat de AFP.

“Supravegherea și prevenirea, prin secvențiere, sunt esențiale pentru a identifica rapid orice noi variante care ar putea provoca îngrijorare și care nu sunt în acest moment în circulație în Italia”, a precizat acesta.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

Numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut în China, în timp ce țara relaxează controalele dure care au afectat economia și au declanșat proteste masive.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.