X

Italia va verifica toate sosirile din China pentru a depista bolnavii de COVID

Italia a anunțat miercuri că ia în considerare posibilitatea de a impune teste obligatorii de depistare a coronavirusului pentru vizitatorii din China, în urma exploziei numărului de cazuri în această țară. Regiunea Lombardia a introdus deja testarea , informează mediafax.

Lombardia, prima regiune care a impus un lockdown atunci când coronavirusul a ajuns în Europa la începutul anului 2020, testează sosirile din China pe aeroportul Malpensa din Milano cel puțin până la 30 ianuarie, a precizat Ministerul de Externe.

Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Tastele făcute la Malpensa în ultimele zile sunt analizate de ministerul sănătății, pentru a ajuta la identificarea oricăror noi variante.

Ministrul sănătății, Orazio Schillaci, “evaluează posibilitatea de a face ca testele să devină obligatorii pentru toți pasagerii care vin din China”, a precizat biroul acestuia într-un comunicat citat de AFP.

“Supravegherea și prevenirea, prin secvențiere, sunt esențiale pentru a identifica rapid orice noi variante care ar putea provoca îngrijorare și care nu sunt în acest moment în circulație în Italia”, a precizat acesta.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

Numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut în China, în timp ce țara relaxează controalele dure care au afectat economia și au declanșat proteste masive.

Tags: ChinaCoviditaliaLombardia
Categorii: Diaspora