X

Italia,deranjată de întâlnirea organizată de Macron,Scholz și Zelenski

Giorgia Meloni, premierul Italiei, a catalogat drept “inoportună” întâlnirea organizată de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, şi cancelarul german, Olaf Scholz, dar liderul de la Paris a evocat “un rol special” în conflictul din Ucraina, informează mediafax.

Emmanuel Macron s-a întâlnit miercuri seară, la Palatul Élysée, cu Volodimir Zelenski şi Olaf Scholz. Iniţiativa a deranjat-o pe Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Citește și : Coreea de Nord prezintă cel mai mare număr de rachete nucleare din istorie la o defilare nocturnă

“Ca să fiu sinceră, mi s-a părut inoportună invitaţia adresată lui Zelenski ieri, deoarece cred că forţa noastră în această problemă constă în unitate; eu înţeleg presiunile de politică internă, privilegierea opiniilor publice interne, dar sunt momente în care privilegierea opiniei publice interne riscă să fie incompatibilă cu situaţia, iar acest caz a fost exact aşa”, a declarat Giorgia Meloni, potrivit postului SkyTG24.

Giorgia Meloni a reafirmat susţinerea “totală” a Italiei pentru Ucraina, dar a cerut menţinerea unei situaţii de “echilibru” al forţelor militare. “Cred că cel mai bun mod de a construi o opţiune de dialog şi de pace este menţinerea forţelor de pe câmpul de luptă în echilibru. Susţinerea oferită Ucrainei este cea mai bună modalitate de a ajunge la posibile negocieri”, a argumentat Giorgia Meloni.

Citește și : Directorul AIEA este aşteptat să vină la Moscova cu ‘idei noi’

Tags: Emmanuel MacronGiorgia MeloniOlaf ScholzparisucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina