Iulia Navalnaia, adăugată de autoritățile ruse pe lista federală a ‘teroriștilor și extremiștilor’

Publicat:

Iulia Navalnaia, adăugată de autoritățile ruse pe lista federală a ‘teroriștilor și extremiștilor’

Iulia Navalnaia a fost adăugată de autoritățile ruse pe lista federală a „teroriștilor și extremiștilor”. Aceasta riscă până la șase ani de închisoare dacă se întoarce sau este extrădată în Rusia, transmite The Moscow Times.

Autoritățile ruse au adăugat-o pe Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Alexei Navalnîi, pe lista federală a „teroriștilor și extremiștilor”. Se întâmplă la câteva zile după ce un tribunal rus a emis un mandat de arestare pe numele acesteia.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Includerea activistei pe lista „teroriștilor și extremiștilor” permite Serviciului Federal de Monitorizare Financiară a Rusiei, Rosfinmonitoring, să înghețe conturile bancare ale acesteia fără un ordin judecătoresc.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnaia, Kira Iarmiș, a declarat că rapiditatea condamnării de către Rosfinmonitoring înseamnă că figura opoziției „face totul corect”.

În 2021, autoritățile ruse au desemnat rețeaua activistă a lui Navalnîi drept „extremistă”, expunându-i pe angajați, voluntari și susținători riscului de a fi urmăriți penal.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

 Tribunalul Basmania din Moscova, la cererea anchetatorilor, a dispus în lipsa Iulia Navalnaia arestul acesteia. Ea este învinuită de participare la o „comunitate extremistă”.

Serviciul de presă al instanțelor de jurisdicție generală din Moscova a raportat că „Iulia Navalnaia a fugit de la organele de anchetă preliminară, fapt pentru care este anunțată în urmărire”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taylor Swift împrumută obiecte personale V&A din Marea Britanie pentru o ‘călătorie’ muzeală

Taylor Swift împrumută obiecte personale V&A din Marea Britanie pentru o 'călătorie' muzeală Ţinute, instrumente muzicale şi alte obiecte împrumutate de muziciana americană Taylor Swift...

Pharrell Williams va purta flacăra olimpică în regiunea pariziană

Pharrell Williams va purta flacăra olimpică în regiunea pariziană Muzicianul şi creatorul de modă american Pharrell Williams va purta flacăra olimpică, vineri, în regiunea pariziană,...

Curs de instruire pentru consilieri locali și primari, desfășurat la Primăria Bălți

Curs de instruire pentru consilieri locali și primari, desfășurat la Primăria Bălți Pe 25 iulie curent, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Bălți, Institutul...

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a Republicii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.