X

Iulia Navalnaia, adăugată de autoritățile ruse pe lista federală a ‘teroriștilor și extremiștilor’

Iulia Navalnaia, adăugată de autoritățile ruse pe lista federală a ‘teroriștilor și extremiștilor’

Iulia Navalnaia a fost adăugată de autoritățile ruse pe lista federală a „teroriștilor și extremiștilor”. Aceasta riscă până la șase ani de închisoare dacă se întoarce sau este extrădată în Rusia, transmite The Moscow Times.

Autoritățile ruse au adăugat-o pe Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Alexei Navalnîi, pe lista federală a „teroriștilor și extremiștilor”. Se întâmplă la câteva zile după ce un tribunal rus a emis un mandat de arestare pe numele acesteia.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Includerea activistei pe lista „teroriștilor și extremiștilor” permite Serviciului Federal de Monitorizare Financiară a Rusiei, Rosfinmonitoring, să înghețe conturile bancare ale acesteia fără un ordin judecătoresc.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnaia, Kira Iarmiș, a declarat că rapiditatea condamnării de către Rosfinmonitoring înseamnă că figura opoziției „face totul corect”.

În 2021, autoritățile ruse au desemnat rețeaua activistă a lui Navalnîi drept „extremistă”, expunându-i pe angajați, voluntari și susținători riscului de a fi urmăriți penal.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

 Tribunalul Basmania din Moscova, la cererea anchetatorilor, a dispus în lipsa Iulia Navalnaia arestul acesteia. Ea este învinuită de participare la o „comunitate extremistă”.

Serviciul de presă al instanțelor de jurisdicție generală din Moscova a raportat că „Iulia Navalnaia a fugit de la organele de anchetă preliminară, fapt pentru care este anunțată în urmărire”.

Tags: extremistiIulia Navalnaiarusiateroristi
Externe