Iurie Calestru: Trebuie să fim gata pentru absorbția fondurilor europene

Publicat:

Trebuie să fim gata pentru absorbția fondurilor europene

Republica Moldova trebuie să fie pregătită pentru absorbția fondurilor de preaderare, spune președintele IDEP Moldova, Iurie Calestru. Potrivit acestuia, societate civilă și autoritățile de la Chișinău trebuie să-și consolideze eforturile pentru a crește potențialul de atragere a proiectelor sprijinite financiar de Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Sute de ucraineni au fugit în România din cauza mobilizării


Potrivit președintelui IDEP Moldova, una dintre prioritățile IDEP Moldova este de a atrage proiectele de dezvoltare regională și locală care să contribuie la apropierea țării de Uniunea Europeană. În acest sens, IDEP Moldova organizează forumuri de discuții cu experți din România pentru a prelua experiența țării vecine în procesul preaderării la Uniunea Europeană, transmite ipn.md. 

Trebuie să fim gata pentru absorbția fondurilor europene

„Una dintre direcțiile de dezvoltare prioritare ale IDEP Moldova este identificarea soluțiilor pentru absorbția fondurilor europene disponibile pentru Republica Moldova. Noi, ca țară, trebuie să fim gata cu echipe ce au competențe în domeniul managementului proiectelor, documentelor necesare, înțelegerea pașilor necesari pentru a fi parcurși pentru absorbția fondurilor europene, ca să putem asimila și valorifica 100% din fondurile oferite de Uniunea Europeană. Anume acesta este scopul nostru în perioada următoare, să creăm condiții prielnice pentru ca acest lucru să se întâmple, iar fondurile oferite de contribuabilii din Uniunea Europeană să ajungă direct la destinație, la cetățenii Republicii Moldova”, a spus Iurie Calestru, în cadrul unei conferințe de presă.

Forumuri de discuții privind preluarea bunelor practici ale României în domeniul preaderării au avut loc la București, Iași, Baia Mare, Bacău, Bârlad și în alte localități din România.

Trebuie să fim gata pentru absorbția fondurilor europene

„Acum, în aceste condiții de incertitudine și riscuri multidimensionale, trebuie să sprijinim autoritățile centrale din Republica Moldova, să rămânem de partea civilizată a Europei, lucru posibil datorită proiectelor finanțate de Uniunea Europeană”, a mai spus directorul de programe IDEP Moldova.

IDEP Moldova este o organizație apolitică ce are misiunea de a coagula eforturile unui număr mare de experți, reprezentanți ai mediului academic, lideri de opinie și reprezentanți ai societății civile, în activități îndreptate spre dezvoltarea regională și a comunităților locale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski cere implicarea lui Orban în organizarea unui al doilea ‘summit pentru pace’

Zelenski cere implicarea lui Orban în organizarea unui al doilea 'summit pentru pace' Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul ungar Viktor Orban au avut marţi...

Marina Tauber cere pedepsirea ministrului Dan Perciun și a deputatului Radu Marian: ‘Lipsă totală de respect’

Marina Tauber cere pedepsirea ministrului Dan Perciun și a deputatului Radu Marian: 'Lipsă totală de respect' Deputatul Parlamentului Republicii Moldova și secretarul executiv al comitetului...

Water Day – Marea bălăceală în Parcul ‘La Izvor’ din Chişinău

Water Day - Marea bălăceală în Parcul 'La Izvor' din Chişinău Centrul Municipal de Tineret din Chişinău a organizat în Parcul „La Izvor” din capitală...

Mai multă siguranță pentru portul Internațional Liber Giurgiuleşti

Mai multă siguranță pentru portul Internațional Liber Giurgiuleşti Țările NATO de la Marea Neagră -Turcia, România și Bulgaria - au început o operațiune comună pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.