X

Iurii Butusov: Inamicul e la 8 km de Pokrovsk. Cum poate fi salvat orașul?

Iurii Butusov: Inamicul e la 8 km de Pokrovsk. Cum poate fi salvat orașul?

Jurnalistul ucrainean Iurii Butusov, redactor-șef al site-ului Cenzor.Net, a tras un semnal de alarmă cu privire la apropierea periculoasă a forțelor ruse de orașul Pokrovsk, aflate la doar 8 km distanță. Butusov a dezvăluit că zilnic sunt detectați între 250 și 500 de soldați inamici pe un front cu o lățime de până la 18 km.

Forțele ruse folosesc o tactică de recunoaștere cu grupuri mici de trei până la șase persoane, susținute de drone și artilerie. Deși pierderile suferite de ruși sunt semnificative, aceștia reușesc să ocupe poziții lăsate libere din cauza problemelor de coordonare ale trupelor ucrainene.

Citește și Iațeniuc: Vizita lui Putin în Mongolia – o nouă palmă adusă sistemului de drept internațional  

Butusov subliniază că, pentru a face schimburile de focuri nefavorabile inamicului și pentru a crește pierderile acestuia, este necesară o organizare mai eficientă a apărării, cu o coordonare mai bună între unități, utilizarea dronelor și a sistemelor de război electronic, precum și o pregătire și echipare adecvată a infanteriei ucrainene.

Pokrovsk găzduiește singura mină din Ucraina care produce cărbune cocsificabil, esențial pentru industrie. Pierderea orașului ar impune necesitatea importării cărbunelui și ar pune presiune pe infrastructura logistică.

Potrivit lui Butusov, dacă trupele de apărare primesc echipamente esențiale precum drone, sisteme de război electronic, pickup-uri și ATV-uri, avansul rusesc ar putea fi oprit, cu condiția desfășurării rapide a unei brigăzi bine organizate în zonă.

Salvarea Pokrovskului necesită o mobilizare rapidă și eficientă a resurselor și personalului, susținută de stat și de investitorii privați, cum ar fi „Metinvest”, a conchis Butusov.

Tags: atacăIurii ButusovPokrovskrusii
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei