Jacinda Ardern anunţă RELAXAREA restricţiilor în Noua Zeelandă

Publicat:

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunţat vineri că măsurile stricte de carantină impuse săptămâna trecută după detectarea unui nou focar de COVID-19 vor fi relaxate de la 1 septembrie, relatează EFE, potrivit agerpres.

Jacinda Ardern a explicat într-o conferinţă de presă că va reduce nivelul de alertă naţională de la 4 la 3 începând din noaptea de 31 august, ceea ce înseamnă că unele centre comerciale vor putea să funcţioneze dacă sunt evitate contactele între persoane, în timp ce anumite reuniuni, precum nunţile şi funeraliile, vor putea avea loc cu respectarea unei limite de 10 participanţi.


Citeşte şi: Biden îi ameninţă pe terorişti: ‘Vă vom vâna şi vă vom face să plătiţi!’ – Black News

Măsura se va aplica pe întregul teritoriu al Noii Zeelande cu excepţia Auckland – cel mai populat oraş neozeelandez şi epicentrul focarului de COVID-19 cu care se confruntă ţara – şi regiunea limitrofă Northland, unde carantina totală a populaţiei ar putea fi menţinută timp de două săptămâni, a precizat Jacinda Ardern.

Guvernul neozeelandez a impus la începutul săptămânii trecute un lockdown la nivel naţional în urma detectării, după şase luni, a primului caz de contagiere locală.

Autorităţile centrale au înregistrat vineri 70 de noi cazuri locale de COVID-19, toate în Auckland, care ridică numărul total al infectărilor din noul focar la 347.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a afirmat încă o dată, joi, că eliminarea COVID-19 este “cea mai bună strategie”, precizând totuşi că varianta Delta impune o abordare diferită.

Noua Zeelandă, care este una dintre ţările cu rata cea mai lentă de vaccinare, a fost lăudată pe plan internaţional pentru gestionarea eficientă a pandemiei, ce a constat în închiderea frontierelor şi în impunerea de lockdown-uri stricte şi timpurii.

Aproximativ 20% dintre cei 5 de milioane de locuitori ai Noii Zeelande au fost vaccinaţi cu schemă completă până în prezent.

Citeşte şi: Biden îi ameninţă pe terorişti: ‘Vă vom vâna şi vă vom face să plătiţi!’ – Black News

Executivul neozeelandez preconizează să încheie vaccinarea populaţiei ţintă până la sfârşitul acestui an, pentru a putea să redeschidă în primul trimestru al anului 2022 frontierele naţionale, care au rămas închise din martie anul trecut.

Noua Zeelandă a înregistrat în total 3.227 de cazuri de COVID-19 de la începerea pandemiei şi 26 de decese asociate acestei maladii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.