Jacinda Ardern îşi exprimă recunoştinţa pentru timpul petrecut la conducerea Noii Zeelande

Publicat:

Prim-ministrul neozeelandez demisionar Jacinda Ardern şi-a exprimat marţi recunoştinţa pentru timpul petrecut în fruntea guvernului, în ajunul învestirii succesorului său Chris Hipkins, informează France Presse, potrivit agerpres.

“Plec cu un sentiment de gratitudine după ce am îndeplinit acest rol minunat atât de mulţi ani”, a declarat ea reporterilor în satul maori Ratana (nord), în timpul ultimei deplasări publice ca prim-ministru.


Citeşte şi: Dezertorul grupării paramilitare ruse Wagner, arestat de poliţia norvegiană – Black News

Politiciana în vârstă de 42 de ani a declarat săptămâna trecută că “nu mai are suficientă energie” pentru a-şi exercita funcţia, după cinci ani marcaţi de o erupţie vulcanică mortală, cel mai grav atentat comis vreodată în ţară şi pandemia de Covid-19.

Demisia ei, care a intervenit la mai puţin de trei ani după o victorie electorală zdrobitoare, a stârnit o dezbatere la nivel naţional despre denigrarea femeilor lideri, în special pe reţelele sociale.

Chris Hipkins, care va fi învestit ca prim-ministru miercuri, a descris drept “absolut odioase” atacurile suferite de dna Ardern în timp ce era şefa statului.

Citeşte şi: Letonia îl expulzează pe ambasadorul rus de la Riga – Black News

Jacinda Ardern a spus însă marţi că “ar detesta” ca plecarea ei bruscă să fie văzută ca o critică la adresa ţării sale.

Popularitatea guvernului laburist al dnei Ardern s-a degradat în ultimele luni din cauza recesiunii ameninţătoare şi renaşterii opoziţiei conservatoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.