Jacinda Ardern scapă de o plângere bizară în justiţie

Publicat:

O judecătoare din Noua Zeelandă a respins pretenţiile unui bărbat că izolarea legată de coronavirus în ţară face din el o persoană deţinută ilegal, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

Într-o hotărâre dată publicităţii joi, judecătoarea Mary Peters a declarat că bărbatul şi familia sa nu au fost supuşi detenţiei şi a respins cazul.


Citeşte şi: Trump SUSPENDĂ eliberarea green card-urilor

Bărbatul, care nu poate fi numit din motive legale, a deschis o acţiune în justiţie împotriva prim-ministrului Jacinda Ardern, directorului general al Sănătăţii Ashley Bloomfield şi controlorului Apărării Civile Sarah Stewart-Black asupra restricţiilor.

O audiere virtuală a avut loc pe 17 aprilie când bărbatul a prezentat cerere de habeas corpus, vizând declararea detenţiei ca ilegală şi eliberarea reclamanţilor.

Cu toate acestea, judecătoarea Peters a decis că bărbatul şi familia sa nu au fost reţinuţi ilegal.

“Dacă greşesc, iar A şi familia sa sunt reţinuţi, detenţia este legală”, se arată în hotărâre.

Citeşte şi: Turcia a intrat în patru zile de carantină

“În opinia mea, libertatea de a face mişcare ori de câte ori ei doresc, de a merge la supermarket ori de câte ori doresc, de a vorbi cu oricine doresc şi a avea acces la internet ori de câte ori doresc este destul de diferită faţă de a fi ‘reţinut în sistem închis'”.

Judecătoarea Peters a decis că procedura habeas corpus nu este potrivită pentru argumentele prezentate de bărbat.

“Argumentele sale nu se îndreaptă spre legalitatea oricărei detenţii, ci spre decizia de a menţine ordinea, care este o chestiune diferită”, a adăugat ea. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.