X

Jackpotul unei loterii din SUA depăşeşte 1 miliard de dolari, unul dintre cele mai mari câştiguri din istorie

Jackpotul pus în joc la extragerea de vineri a loteriei americane Mega Millions a depăşit pragul de 1 miliard de dolari, ocupând locul al patrulea în topul celor mai mari câştiguri oferite vreodată de industria jocurilor de noroc, au anunţat miercuri organizatorii, citaţi de AFP, potrivit agerpres.

Marele premiu al acestei loterii a crescut constant de peste trei luni, odată cu visurile de îmbogăţire ale participanţilor, întrucât nimeni nu a reuşit să ghicească cele şase numere norocoase la cele 29 de extrageri precedente.

Citeşte şi: Iranienii au prins curaj: Washingtonul trebuie să demonstreze dorinţa sa de a relansa acordul nuclear! – Black News

Vineri, o sumă care depăşeşte cu puţin pragul de 1 miliard de dolari va fi pusă în joc, potrivit unui comunicat de presă publicat de Mega Millions.

După extragerea de marţi seară, numărul mare al jucătorilor grăbiţi să afle dacă s-au îmbogăţit a provocat o pană a site-ului Mega Millions ce a durat aproape două ore, au precizat reprezentanţii acestei companii americane.

Şansa de a câştiga marele premiu este însă una foarte mică, de doar 1 la aproape 303 milioane. Prin comparaţie, probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion, potrivit datelor publicate de autorităţile sanitare americane.

Cel mai mare câştig obţinut vreodată la loterie a fost de 1,586 de miliarde de dolari. El a fost obţinut în ianuarie 2016 în urma unei extrageri organizate de o altă loterie importantă din Statele Unite, Powerball, însă jackpotul de atunci a fost împărţit între trei câştigători.

Miliardul de dolari propus la extragerea de vineri reprezintă suma pe care fericitul câştigător ar obţine-o dacă va accepta o etapizare a plăţilor într-un interval de 30 de ani.

Citeşte şi: Autorul atacului armat de la 4 iulie, inculpat pentru 117 capete de acuzare – Black News

Dacă alege însă să îşi primească premiul printr-o plată unică, el va primi doar suma de 603 de milioane de dolari – din care o parte va fi impozitată -, potrivit unei estimări făcute de reprezentanţii Mega Millions.

Loteria Mega Millions a fost creată în 2002. Formula sa de joc a fost modificată de mai multe ori pentru a scădea probabilitatea de câştigare a marelui premiu, fapt ce a permis creşterea cu regularitate a jackpotului până la sume de câteva sute de milioane de dolari.

Tags: jackpotloterieMega MillionsSUA
Categorii: Știrile zilei