X

Jacob Blake, primul mesaj public după ce a fost împuşcat în spate de un poliţist: ’24 de ore de durere, nimic altceva decât durere’

Jacob Blake, bărbat în vârstă de 29 de ani care a fost rănit grav de un poliţist luna trecută, a transmis primul mesaj public, el spunând că are dureri tot timpul şi că oamenii ar trebui să îşi ajute semenii, scrie news.ro .

“24 de ore de durere, nimic altceva decât durere. Mă doare să respir, mă doare când dorm, mă doare când mă mişc, când mănânc”, a afirmat Blake într-un mesaj video postat în social media de avocatul Ben Crump.

 

Citește și : Ministrul rus al energiei anticipează o redresare modestă a prețului petrolului în 2021

Blake, care are şase copii, a precizat că are spatele şi stomacul “capsate”. El le-a cerut celor care îl privesc să fie uniţi şi să ajute oamenii, pentru că nu se ştie când suferi o pierdere. “Viaţa voastră, şi nu doar viaţa voastră, picioarele voastre, ceva de care aveţi nevoie pentru a vă deplasa şi a merge înainte în viaţă, vi se pot lua într-o clipă. Staţi uniţi, faceţi ceva bani, faceţi totul mai uşor pentru oamenii noştri acolo, pentru că s-a irosit atât de mult timp!”.

Jacob Blake a fost rănit grav, la 23 august, la Kenosha, când poliţiştii au încercat să-l aresteze. În timp ce tânărul intra în maşina sa, unul dintre agenţi a deschis focul, împuşcându-l de şapte ori în spate, de aproape, potrivit unei înregistrări video a scenei. Imaginile au ajuns în social media şi au declanşat numeroase proteste. Poliţiştii implicaţi în incident sunt acum în concediu administrativ. Niciunul dintre ei nu a fost pus sub acuzare. Autorităţile afirmă că în maşina lui Blake s-a găsit un cuţit, dar nu precizează dacă bărbatul avea în mână cuţitul în momentul în care a fost împuşcat. Bărbatul care a filmat incidentul, Raysean White, spune că l-a văzut pe Blake în conflict cu cei trei poliţişti şi i-a auzit pe aceştia din urmă strigând: “Lasă cuţitul! Lasă cuţitul!”, înainte de împuşcături. El a precizat însă că nu a văzut niciun cuţit în mâinile lui Blake.

Citește și : India a raportat un nou record global de infectări zilnice – peste 90.000 de cazuri de COVID-19

Blake, pe numele căruia exista un mandat de arestare în momentul în care a fost împuşcat, a pledat nevivnovat, vineri, la acuzaţiile că ar fi agresat sexual o femeie în luna mai. Blake a fost audiat prin videoconferinţă, de pe patul de spital.

 

Tags: Ben CrumpJacob Blakevideoconferinţă
Categorii: Știrile zilei