X

Jaguar Land Rover deschide un nou birou de inginerie în Ungaria

 Cel mai mare producător de automobile din Marea Britanie, Jaguar Land Rover (JLR), deschide un nou birou de inginerie în Ungaria, la Budapesta, transmite agenția de presă Reuters, potrivit Mediafax.

Acest birou va crea 100 de locuri de muncă, fiind destinat să permită o colaborare mai strânsă între companie și furnizorii acesteia din Europa Centrală și de Est.

Citește și : Un militar american a fost ucis, iar un altul rănit, în urma unui atac în Afganistan

JLR, care a raportat miercuri o pierdere trimestrială și care a anunțat reduceri ca parte a unui plan de revizuire a afacerii, a deschis o nouă fabrică în Slovacia, la începutul acestei luni, avertizând că un acord greșit pentru Brexit i-ar afecta profitabilitatea.

Producătorul de automobile a anunțat că inginerii din Budapesta vor lucra împreună cu personalul din Marea Britanie și din alte zone, atunci când biroul va fi deschis, anul viitor.

„Echipa din Budapesta va completa furnizorii și asistența tehnică dată de furnizorii cu care suntem deja parteneri în regiune, precum și echipele din Marea Britanie”, a declarat Nick Rogers, directorul executiv al JLR pentru Ingineria Produselor.

Citește și : Germania: Cel puţin cinci răniţi în urma unei altercații între două grupuri de migranți

Anunțul a fost salutat de ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto. „Decizia celui mai mare producător de automobile din Marea Britanie de a deschide un birou de inginerie tehnică în Budapesta reafirmă strategia noastră de investiții străine directe și, în special, accentul pe care îl punem pe creșterea pe automobile de înaltă calitate”, a completat oficialul.

Tags: brexitbudapestaeuropaingineriJaguar Land Rovermarea britanieSlovaciaUngaria
Categorii: Diaspora