Jair Bolsonaro caută la Washington BETONAREA alianței cu Donald Trump

Publicat:

 Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a sosit duminică în Statele Unite pentru o vizită în cursul căreia va fi primit de Donald Trump pentru a parafa o alianţă conservatoare, întări relaţiile economice şi creşte presiunile asupra Venezuelei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Jair Bolsonaro a aterizat duminică în cursul după-amiezii la baza aeriană Andrews, în apropiere de Washington.


Citește și: Un tânăr din Christchurch, INCULPAT pentru preluarea imaginilor cu atacul terorist

Este prima vizită efectuată de Jair Bolsonaro în străinătate pentru o întâlnire bilaterală după preluarea mandatului la 1 ianuarie. El a asistat în ianuarie la Forumul economic de la Davos (Elveţia).

Preşedintele brazilian este însoţit de şase miniştri, printre care cel de externe, Ernesto Araujo, al economiei, Paulo Guedes, şi justiţiei şi securităţii, Sergio Moro.

Unul dintre fiii preşedintelui, deputatul federal Eduardo Bolsonaro, care joacă un rol major în apropierea dintre Brasilia şi dreapta ultraconservatoare americană, se află, de asemenea, la Washington.

Preşedintele Bolsonaro a subliniat într-un mesaj pe Twitter importanţa crucială pentru el a acestei vizite: “Pentru prima dată după mult timp, un preşedinte brazilian care nu este antiamerican vine la Washington”, a scris el. “Este începutul unei alianţe pentru libertate şi prosperitate, aşa cum şi-au dorit brazilienii dintotdeauna”, a adăugat şeful statului.

Citește și : Cel puțin 16 soldați au fost uciși în urma unui atac asupra unei baze militare din Mali

Jair Bolsonaro va fi primit marţi de preşedintele american, Donald Trump. El urmează să se întâlnească şi cu secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane, Luis Almagro.

Una din principalele teme ale întrevederii cu liderul de la Casa Albă va fi criza din Venezuela, asupra căreia cei doi preşedinţi este de aşteptat să reafirme o linie dură împotriva preşedintelui socialist Nicolas Maduro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice Viceprim-ministrul Vladimir Bolea împreună cu echipa ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), a avut astăzi...

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat În doi ani de mandat, președintele Klaus Iohannis...

Unde mergem în weekend să privim fotbal

Unde mergem în weekend să privim fotbal Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile din...

Ce le recomandă polițiștii moldovenilor de Ziua Vinului

Ce le recomandă polițiștii moldovenilor de Ziua Vinului În acest weekend, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și în mai multe localități din țară...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.