Jair Bolsonaro se prăbușește în sondaje

Publicat:

Cota de popularitate a preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro a înregistrat o puternică scădere după trei luni de mandat, în timp ce nemulţumirile brazilienilor sunt tot mai numeroase, potrivit unui sondaj publicat miercuri, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-un sondaj realizat de institutul Ibope, 51% dintre cei intervievaţi au declarat că susţin modul în care preşedintele de extremă dreapta guvernează ţara, comparativ cu 67% în ianuarie.


Citește și: Ani grei de închisoare pentru zeci de avocați turci

Totodată, circa 38% dintre persoanele intervievate au declarat că dezaprobă guvernarea noului preşedinte, comparativ cu 21% în ianuarie. De asemenea, 10% dintre persoanele participante la sondaj nu au dorit să se pronunţe.

Indicele de încredere în Jair Bolsonaro a scăzut şi el puternic, de la 62% în ianuarie, la 49% în martie, în timp ce 44% dintre persoanele intervievate au declarat că nu au încredere în şeful statului, comparativ cu 30% în ianuarie.

Potrivit analistului politic Andre Cesar, această puternică scădere a fost cauzată de diversele scandaluri care au marcat începutul preşedinţiei lui Bolsonaro. El a evocat în special dezvăluirea privind candidaţi-fantomă ai partidului prezidenţial, ceea ce a permis deturnarea de fonduri de campanie, precum şi suspiciunile privind maşinaţiunile financiare ale unuia dintre fiii lui Jair Bolsonaro, senatorul Flavio Bolsonaro.

Citește și: Explozii puternice la Kabul, la sărbătoarea Anului Nou. Cel puțin doi oameni au murit

Probabil şi lipsa de rezultate economice a jucat un rol, la fel şi un conflict care a dus la demisia brutală a unui ministru, la care a contribuit un alt fiu al lui Bolsonaro, consilierul municipal Carlos Bolsonaro.

Deputatul Jair Bolsonaro a fost ales în octombrie 2018 cu o majoritate confortabilă de 55% din voturi în faţa stângii, preluându-şi mandatul de şef al statului la 1 ianuarie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Barack și Michelle Obama şi-au anunţat susţinerea pentru candidatura Kamalei Harris la preşedinţie

Barack și Michelle Obama şi-au anunţat susţinerea pentru candidatura Kamalei Harris la preşedinţie Fostul preşedinte american Barack Obama şi soţia sa, Michelle, şi-au anunţat...

Doi români au pus pe jar poliţia din Croaţia: Au spart cel puţin 31 de case de lux pe Coasta Dalmată!

Doi români au pus pe jar poliţia din Croaţia: Au spart cel puţin 31 de case de lux pe Coasta Dalmată! Poliţia croată a arestat...

Un mort, un rănit grav şi doi dispăruţi în urma exploziilor la un depozit de artificii de la periferia Sofiei

Un mort, un rănit grav şi doi dispăruţi în urma exploziilor la un depozit de artificii de la periferia Sofiei Un muncitor a murit, fiica...

Zelenski nu va fi prezent la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Zelenski nu va fi prezent la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu va asista vineri la ceremonia de deschidere a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.