Jamal Khashoggi a fost DECAPITAT în consulatul saudit din Istanbul! Călăii lui ascultau muzică în timp ce-i dezmembrau trupul (presa turcă)

Publicat:

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost torturat înainte de a fi “decapitat” în clădirea consulatului ţării sale la Istanbul, scrie miercuri cotidianul turc Yeni Safak, care susţine că a avut acces la o înregistrare sonoră a faptelor, informează AFP, potrivit agerpres.

Editorialist critic la adresa Riadului, Khashoggi s-a deplasat la consulat în data de 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale. De atunci, el nu a mai fost văzut.


Citeşte şi: Închisoarea Guantanamo rămâne deschisă cel puţin 25 de ani

Susţinând că a avut acces la înregistrări sonore ale faptelor, Yeni Safak explică faptul că Jamal Khashoggi a fost torturat în timpul unui interogatoriu şi că agenţi saudiţi i-au tăiat degetele. Apoi, el a fost “decapitat”, potrivit cotidianul proguvernamental, care nu precizează cum a avut acces la aceste înregistrări.

Oficiali turci au acuzat Riadul că l-au asasinat pe jurnalist prin intermediul unei echipe special trimise la faţa locului, însă autorităţile saudite au dezminţit acest lucru.

Unele mass-media, printre care Washington Post pentru care scria Khashoggi, au informat înainte de aceasta cu privire la existenţa unor înregistrări audio şi video care demonstrează că jurnalistul a fost “interogat, torturat şi apoi ucis” în clădirea consulatului, înainte ca trupul său să fie dezmembrat. Însă este pentru prima dată când un cotidian turc susţine că a avut acces la astfel de înregistrări.

Citeşte şi: Israelul închide două puncte de trecere în Fâşia Gaza

Potrivit Yeni Safak, consulul saudit Mohammad Al-Otaibi poate fi auzit pe aceste înregistrări, spunând “faceţi aceasta afară, îmi veţi crea probleme”. La aceasta, un individ neidentificat îi răspunde “dacă vrei să trăieşti când te întorci în Arabia Saudită, taci din gură”.

Al-Otaibi a părăsit Istanbulul marţi.

Mass-media americane au afirmat că Arabia Saudită, a cărei imagine a avut puternic de suferit după acest caz, ar intenţiona să recunoască moartea jurnalistului care ar fi intervenit în timpul unui interogatoriu ce s-a încheiat prost.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.