James Cleverly: Înlocuirea premierului Truss ar fi o ‘idee dezastruos de proastă’

Publicat:

Înlocuirea premierului Regatului Unit, Liz Truss, ar fi o ”idee dezastruos de proastă”, a susţinut joi ministrul de externe britanic James Cleverly, care a apărat programul economic al şefei guvernului, criticat dur de opoziţia laburistă, dar care a provocat nemulţumiri şi în interiorul Partidului Conservator, informează Reuters, potrivit agerpres.

”Cred că schimbarea conducerii ar fi o idee dezastruos de proastă, nu numai politic, dar şi economic, şi categoric vom fi concentraţi pe creşterea economică”, a spus Cleverly, referitor la Liz Truss, care la începutul lunii trecute a preluat conducerea executivului britanic de la Boris Johnson.


Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

Miercuri, în prima sa apariţie în faţa Camerei Comunelor după anunţurile bugetare de la sfârşitul lui septembrie, care au provocat panică pe pieţele financiare, Truss a apărat măsurile adoptate.

Şefa guvernului de la Londra a confirmat că nu va tăia din cheltuielile publice pentru a finanţa reducerile controversate de impozite. ”Am luat măsuri decisive. Ne protejăm economia. Drept consecinţă a acţiunii noastre (…), vom vedea o creştere mai puternică şi o inflaţie mai scăzută”, a explicat Liz Truss.

Ea a ţinut să risipească temerile privitoare la convocarea de alegeri anticipate. ”Ultimul lucru de care avem nevoie sunt alegerile generale”, a spus Liz Truss.

Alegerile la termen sunt prevăzute peste doi ani, însă laburiştii au în prezent un avans faţă de conservatori imens în sondajele de opinie.

Citeşte şi: Ungaria şi Gazprom ‘au căzut la pace’ pentru amânarea plăţilor – Black News

Regatul Unit se confruntă cu o criză gravă a costului vieţii, în condiţiile unei inflaţii de aproape 10%, cea mai ridicată dintre ţările G7.

Guvernul a îngheţat la începutul lunii septembrie preţurile la energie pentru consumatorii casnici la 2.500 de lire sterline în medie pentru o gospodărie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lukaşenko acuză Ucraina că a lansat drone către Rusia prin spaţiul aerian belarus

Lukaşenko acuză Ucraina că a lansat drone către Rusia prin spaţiul aerian belarus Apărarea antiaeriană din Belarus au distrus vineri mai multe ţinte în spaţiul...

Un condamnat în dosarul asasinării opozantului Nemţov, eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina

Un condamnat în dosarul asasinării opozantului Nemţov, eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina Un bărbat condamnat pentru asasinarea politicianului rus de opoziţie rus...

Un avion rusesc de recunoaştere maritimă, interceptat deasupra regiunii Mării Baltice de avioane NATO

Un avion rusesc de recunoaştere maritimă, interceptat deasupra regiunii Mării Baltice de avioane NATO Un avion de recunoaştere rusesc ce zbura sâmbătă deasupra regiunii Mării...

Unul dintre cei mai violenţi protestatari care au atacat Capitoliul la 6 ianuarie 2021, condamnat la 20 de ani de închisoare

Unul dintre cei mai violenţi protestatari care au atacat Capitoliul la 6 ianuarie 2021, condamnat la 20 de ani de închisoare Un bărbat din California...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.