X

James Cleverly: Înlocuirea premierului Truss ar fi o ‘idee dezastruos de proastă’

Înlocuirea premierului Regatului Unit, Liz Truss, ar fi o ”idee dezastruos de proastă”, a susţinut joi ministrul de externe britanic James Cleverly, care a apărat programul economic al şefei guvernului, criticat dur de opoziţia laburistă, dar care a provocat nemulţumiri şi în interiorul Partidului Conservator, informează Reuters, potrivit agerpres.

”Cred că schimbarea conducerii ar fi o idee dezastruos de proastă, nu numai politic, dar şi economic, şi categoric vom fi concentraţi pe creşterea economică”, a spus Cleverly, referitor la Liz Truss, care la începutul lunii trecute a preluat conducerea executivului britanic de la Boris Johnson.

Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

Miercuri, în prima sa apariţie în faţa Camerei Comunelor după anunţurile bugetare de la sfârşitul lui septembrie, care au provocat panică pe pieţele financiare, Truss a apărat măsurile adoptate.

Şefa guvernului de la Londra a confirmat că nu va tăia din cheltuielile publice pentru a finanţa reducerile controversate de impozite. ”Am luat măsuri decisive. Ne protejăm economia. Drept consecinţă a acţiunii noastre (…), vom vedea o creştere mai puternică şi o inflaţie mai scăzută”, a explicat Liz Truss.

Ea a ţinut să risipească temerile privitoare la convocarea de alegeri anticipate. ”Ultimul lucru de care avem nevoie sunt alegerile generale”, a spus Liz Truss.

Alegerile la termen sunt prevăzute peste doi ani, însă laburiştii au în prezent un avans faţă de conservatori imens în sondajele de opinie.

Citeşte şi: Ungaria şi Gazprom ‘au căzut la pace’ pentru amânarea plăţilor – Black News

Regatul Unit se confruntă cu o criză gravă a costului vieţii, în condiţiile unei inflaţii de aproape 10%, cea mai ridicată dintre ţările G7.

Guvernul a îngheţat la începutul lunii septembrie preţurile la energie pentru consumatorii casnici la 2.500 de lire sterline în medie pentru o gospodărie.

Tags: James CleverlyLiz Trussmarea britanie
Categorii: Externe