Jandarmii portughezi sunt acuzaţi că au abuzat mai mulţi migranţi

Publicat:

Mai mulţi jandarmi, acuzaţi de acte de agresiune şi de umilire asupra migranţilor, sunt în prezent vizaţi de o anchetă la Odemira, în sudul ţării, a anunţat Garda naţională republicană (GNR), relatează AFP, potrivit agerpres.

Faptele, dezvăluite luni de televiziunea CNN Portugal, datează din 2018 şi 2019. Potrivit acestui reportaj, jandarmii s-au filmat în timp ce-i agresau sau îi umileau pe migranţi.


Citeşte şi: Elon Musk spune că el și familia lui sunt vaccinați, dar că obligativitatea vaccinării este o ‘eroziune a libertății’ – Black News

Respectivii bărbaţi au fost loviţi, obligaţi să îngenuncheze în poziţii umilitoare sau stropiţi cu gaze lacrimogene, potrivit imaginilor difuzate de acest canal de televiziune.

Ministerul public, care a deschis o procedură judiciară, le reproşează militarilor că “au făcut uz excesiv” de autoritatea lor şi au încercat să provoace “suferinţă şi umilire profitând de situaţia precară, fragilă şi fără apărare” a acestor oameni, potrivit actului de acuzare citat de media locale.

În urma difuzării acestui reportaj, jandarmeria a reacţionat imediat, explicând că a deschis o anchetă şi că a denunţat aceste acte în justiţie imediat ce a aflat despre ele.

Primele fapte, care datează încă din 2018, îi privesc pe “cinci jandarmi implicaţi în agresiuni” împotriva unor imigranţi asiatici, explică jandarmeria naţională, precizând că această primă investigaţie a permis deschiderea unei anchete “în care au fost implicaţi şapte militari”, între care “trei recidivişti”.

Pentru moment, numai doi jandarmi au fost suspendaţi de Ministerul de Interne, în timp ce în cazul celorlalţi sunt în curs anchete ale Inspecţiei generale a administraţiei interne.

Citeşte şi: Fostul premier slovac a fost ARESTAT – Black News

GNR susţine că “nu se recunoaşte în conduita şi comportamentele deviante” ale acestor militari şi reafirmă că are “toleranţă zero faţă de orice formă de discriminare”.

În cursul ultimilor trei ani, 28 de militari au fost concediaţi din jandarmerie, “ceea ce reprezintă o mărturie a rigorii şi transparenţei aplicate, în contextul unor comportamente deviante care ar putea pune sub semnul îndoielii valorile şi principiile instituţiei”, subliniază jandarmeria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata israeliană a confirmat uciderea unui jurnalist de la Al Jazeera

Armata israeliană a confirmat uciderea unui jurnalist de la Al Jazeera Armata israeliană a confirmat joi că a ucis un jurnalist de la canalul de...

UE salută eliberarea unor deţinuţi de către Moscova (VIDEO)

UE salută eliberarea unor deţinuţi de către Moscova (VIDEO) Uniunea Europeană a salutat eliberarea joi de către Moscova a unor deţinuţi "persecutaţi pe nedrept", eliberare...

Liderul Iranului dă ordin de luptă pentru lovirea directă a Israelului: ‘Vom răzbuna sângele vărsat’

Liderul Iranului dă ordin de luptă pentru lovirea directă a Israelului: 'Vom răzbuna sângele vărsat' Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a emis un...

Șcene șocante în România: Tânăr filmat de prieteni în timp ce se electrocutează pe un vagon de tren

Șcene șocante în România: Tânăr filmat de prieteni în timp ce se electrocutează pe un vagon de tren   Șcene șocante în România: Tânăr filmat de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.