Jane Fonda şi John Travolta vor fi omagiați la secţiunea “Classiques” în cadrul Festivalului de la Cannes

Publicat:

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de la Cannes îi va avea ca invitaţi pe Croazetă pe reputaţii actori americani Jane Fonda şi John Travolta la secţiunea “Classiques”, în cadrul căreia vor fi proiectate şi filmele regizorului mexican Emilio Fernández şi ale argentinianului Fernando ‘Pino’ Solanas, relatează luni EFE, potrivit agerpres.

Fonda va prezenta la festival documentarul ‘Jane Fonda in five acts’, realizat de Susan Lacy, care trece în revistă cariera veteranei actriţe, locul său în istoria cinematografiei secolului XX şi relaţia sa cu mai mulţi bărbaţi celebri.


Citește și : Fâşia Gaza : 40 de palestinieni au fost uciși de armă israeliene de la începutul mişcării de protest de la granița cu Israelul

Travolta va fi prezent la festival pentru proiecţia clasicului său film ‘Grease’, musicalul care l-a făcut celebru în 1978. Secţiunea Classiques a festivalului Cannes va prezenta filme vechi şi pelicule restaurate. Secţiunea a fost creată pentru a oferi publicului o viziune “a memoriei filmului”.

În total 20 de filme vor dezvălui “comori necunoscute” şi capodopere cinematografice consacrate, prezentând interviuri în direct cu producători, distribuitori, regizori sau cei care au contribuit la supravieţuirea acestor pelicule.

Lista completă difuzată de organizatori la această secţiune include, printre altele, ‘Enamorada’ (1946), de Emilio Fernández, cu onoarea de a fi prezentat de cineastul american Martin Scorsese; sau ‘La hora de los hornos’ (1968), de Fernando Solanas, care va fi introdus chiar de regizorul filmului.

‘Ladri di biciclette’ (1948), de Vittorio de Sica; ‘Vertigo’ (1958), de Alfred Hitchcock; ‘The apartment’ (1960), de Billy Wilder, ‘Le Grand Bleu’ (1988), de Luc Besson, sau ‘Driving Miss Daisy’ (1989), de Bruce Beresford, se numără de asemenea printre filmele alese.

Citește și : Putin şi Macron au conevit asupra menţinerii acordului nuclear cu Iranul

Centenarul naşterii regizorului suedez de teatru şi film Ingmar Bergman (1918-2007) va fi de asemenea marcată prin proiecţia capodoperei sale ‘The seventh seal’ (1957) şi două documentare despre cariera reputatului realizator.

Un al punct forte al acestei secţiuni va fi dedicat, potrivit organizatorilor, regizorului şi producător american Orson Welles. Fiica sa, Beatrice, va prezenta documentarul ‘The eyes of Orson Welles’, realizat de Mark Cousins.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.