Jane Fonda: ‘Suntem pe cale să pierdem oceanul’

Publicat:

“Suntem pe cale să pierdem oceanul, iar dacă pierdem oceanul, ne vom pierde pe noi înşine”, a declarat luni, într-un interviu pentru AFP, actriţa şi activista americană Jane Fonda, prezentă la New York pentru a susţine cauza viitorului tratat ONU pentru protejarea oceanelor, informează AFP, potrivit agerpres.

“Oceanul ne furnizează 50% din oxigenul pe care îl respirăm; el hrăneşte miliarde de oameni. Şi este pe cale să moară”, a avertizat Jane Fonda.


Citeşte şi: Accident HORROR în Mexic! Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa – Black News

“Eu am copii şi nepoţi şi vreau să îmi petrec toate momentele care mi-au mai rămas de trăit luptând pentru a nu permite distrugerea planetei (…) Vreau ca noi să supravieţuim, vreau ca planeta să supravieţuiască”, a continuat activista americană, în vârstă de 85 de ani. “Aceasta este lupta care va decide dacă va exista un ‘mâine’ pentru omenire”, a adăugat ea.

Jane Fonda, o veritabilă legendă a cinematografiei, devenită din anii 1970 o militantă pacifistă, feministă şi, apoi, activistă de mediu, i-a înmânat luni seară Renei Lee, care prezidează negocierile în vederea unui nou tratat ONU pentru protejarea oceanelor, o petiţie semnată de peste 5,5 milioane de persoane, care doresc semnarea unui tratat “puternic”.

După mai bine de 15 ani de discuţii informale şi apoi formale, noua sesiune de negocieri a tratatului ONU pentru protejarea oceanelor a fost reluată luni, în speranţa că aceasta va fi şi ultima rundă de discuţii.

“Da, există o rază de speranţă. Nu am fost niciodată atât de aproape şi elanul nu a fost niciodată atât de puternic”, a declarat Jane Fonda în cadrul unei recepţii la care au asistat mai mulţi delegaţi şi observatori.

Citeşte şi: Şase oameni au murit în cutremurul de ieri seară din Turcia – Black News

“Avem nevoie de un tratat şi avem nevoie de el acum. O nouă amânare ar fi în detrimentul nostru”, a adăugat vedeta americană, care a descris problemele cu care se confruntă oceanul planetar, precum poluarea cu plastic, pescuitul excesiv, încălzirea climei, acidificarea şi mareele negre.

“Ca mamă, bunică şi cetăţeană a lumii, vă cer să lăsaţi la o parte politica, lăcomia, interesele private şi inerţia, care tind să îngroape marile idei curajoase”, a mai spus Jane Fonda. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.