Jane Goodall: Avertismentele referitoare la izbucnirea unei pandemii au fost ignorate

Publicat:

Activista pentru mediu Jane Goodall a declarat că avertismentele referitoare la izbucnirea unei pandemii au fost ignorate, iar omenirea ”a tratat cu dispreţ lumea naturală”, informează joi Press Association, potrivit agerpres.

Renumita expertă în primatologie, în vârstă de 86 de ani, a spus că actuala criză globală de sănătate nu o surprinde, enumerând printre factorii declanşatori comerţul cu animale sălbatice şi fenomenul distrugerii habitatelor.


Citeşte şi: Trump SUSPENDĂ eliberarea green card-urilor

Deşi originea noului coronavirus nu este cunoscută cu siguranţă, potrivit celei mai acceptate teorii, sursa acestuia a fost o piaţă de animale din Wuhan, China.

Cu prilejul unei intervenţii în cadrul emisiunii The Tonight Show, prezentată de Jimmy Fallon, pentru a marca Ziua Pământului şi pentru a discuta activitatea institutului din cadrul căruia face parte, Jane Goodall a spus: ”Un mesaj foarte important este că pandemia a fost anticipată, iar oamenii nu au ţinut cont de lecţiile pe care ar fi trebuit să ni le însuşim după epidemiile şi pandemiile anterioare”.

“Iar asta pentru că am tratat cu dispreţ lumea naturală, am tratat cu dispreţ animalele care locuiesc acolo, le-am luat o parte mare din habitat”.

Jane Goodall, considerată cel mai mare expert din lume în cimpanzei, a criticat distrugerea habitatelor din sălbăticie, vânătoarea, consumul şi traficarea animalelor.

“Sunt comercializate în aceste pieţe de animale sălbatice drept hrană sau animale de companie şi, întrucât animalele sunt stresate, e sânge şi totul e vraişte, fiind mediul perfect ca un virus să treacă de la animal la om”.

Citeşte şi: Turcia a intrat în patru zile de carantină

Goodall a avertizat totodată asupra unor epidemii viitoare, dacă nu ne însuşim aceste lecţii.

“Au fost voci care au anticipat aceste lucruri. Nu e vorba doar despre animalele sălbatice, ci şi despre modul în care tratăm animalele domestice în crescătoriile intensive. Aceste lucruri au dus la epidemii în trecut şi vor da naştere altora în viitor”, a spus Goodall.

“Omenirii îi va merge bine doar când va celebra Ziua Pământului în fiecare zi. Pentru că suntem parte din lumea naturală şi depindem de ea”, a subliniat cercetătoarea britanică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie 17 iulie este a 198-a zi a calendarului gregorian și a 199-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.