X

Janet Yellen: SUA şi China trebuie să facă mai mult pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat sâmbătă, la Beijing, că Statele Unite şi China au “responsabilitatea şi capacitatea” de a lucra împreună pentru a “combate ameninţarea existenţială a schimbărilor climatice”, transmite EFE, potrivit agerpres.

Yellen, care va rămâne în Beijing până duminică, a participat sâmbătă la o masă rotundă pe tema schimbărilor climatice alături de oficiali guvernamentali chinezi, ea remarcând că ambele ţări “au făcut progrese în trecut, precum Acordul de la Paris din 2015”, şi că Washington şi Beijingul trebuie “să sprijine pieţele emergente şi ţările în curs de dezvoltare în eforturile lor de a-şi îndeplini obiectivele climatice”.

Citește și : Premierul olandez Rutte anunță demisia guvernului său

“Cooperarea între Statele Unite şi China în domeniul finanţării programelor de mediu este esenţială. Avem responsabilitatea şi capacitatea de a fi deschizători de drum”, a spus ea.

Yellen a remarcat că ambele ţări trebuie “să se coordoneze eficace şi eficient” şi a cerut Beijingului să susţină instituţiile climatice multilaterale existente.

Vizita lui Yellen în China survine la două săptămâni după ce secretarul de stat american Antony Blinken a călătorit la Beijing şi reprezintă încă o încercare de a dezamorsa tensiunile dintre cele două puteri.

Citește și : Casa Albă: Ucraina ‘nu se va alătura NATO’ la finalul summitului de la Vilnius

Tags: BeijingChinaJanet YellenSUAwashington
Categorii: Știrile zilei