Janis Mazeiks, despre campania de dezinformare care utilizează imaginile sale și ale UE: „Nicio armă pentru elevi. Vă promit”

Publicat:

Janis Mazeiks, despre campania de dezinformare care utilizează imaginile sale și ale UE: „Nicio armă pentru elevi. Vă promit”

„Încearcă să deruteze și să cultive frica”. Șeful Delegației UE în Republica Moldova Janis Mazeiks a venit cu un comentariu la recenta campanie de dezinformare care utilizează în mod abuziv imaginile lui și ale Uniunii Europene. Oficialul a adat asigurări că nu este „nicio armă pentru elevi”, scrie tv8.md.

După ce în mediul online a apărut un video prin care se anunță că Ministerul Educației, cu sprijinul UE, ar deschide o tabără militar-turistică, șeful Delegației UE în Republica Moldova a venit cu un comentariu.


Citește și: Jānis Mažeiks s-a întâlnit cu Sergiu Lazarencu la Ministerul Mediului

„Deși pare oarecum amuzant să îmi văd fața în campaniile de dezinformare care vizează tinerii, acest lucru subliniază o problemă serioasă. Actorii dezinformării încearcă să dea credibilitate narațiunilor pe care le expun prin intermediul imaginii UE. Aceștia încearcă să deruteze și să inducă în eroare populația Republicii Moldova și să cultive frica. Haideți să clarificăm lucrurile. Cei care cunosc Uniunea Europeană, înțeleg angajamentul nostru față de parcursul Moldovei: pace, securitate, stabilitate și prosperitate. UE nu poartă război; noi lucrăm pentru pace”, a scris Janis Mazeiks pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, pe măsură ce se apropie alegerile din octombrie din Moldova, vor fi mai multe încercări de înșelăciune din partea actorilor care se ocupă cu dezinformarea și îndeamnă cetățenii să nu se lase păcăliți și să verifice informațiile din surse oficiale.

„Nu uitați, UE rămâne o forță fermă pentru pace și prosperitate. Întrucât astăzi se marchează ultima zi de școală, le doresc tuturor elevilor minunați din Republica Moldova o odihnă bine meritată”, a menționat șeful Delegației UE.

Mai  mult, acesta a postat și o fotografie recentă de la o vizită la școală, însoțită de comentariul: „Nicio armă pentru elevi. Vă promit.”

Menționăm că astăzi și Ministerul Educației și Cercetării a negat informațiile apărute în mediul online, despre deschiderea unei tabere militar-turistice. Autoritățile ministerului sunt hotărâte să acționeze și să solicite organelor competente identificarea persoanelor responsabile de fabricarea și distribuirea acestor falsuri în spațiul public, cu intenția de a dezinforma cetățenii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea Persoanele cu ARFID își limitează adesea mâncarea prin preferințe senzoriale sau texturale. Când Hannah avea 7 ani, le-a...

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.