X

Janis Mazeiks, despre excluderea PP Șansă din cursa electorală: Moldova nu trebuie să stea la cheremul unei țări străine

Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, a comentat decizia CSE de a exclude Partidul Șansă din cursa electorală pe motiv că ar fi încercat să destabilizeze securitatea țării. Oficialul european afirmă că Moldova nu trebuie să stea la cheremul unei țări străine, iar dacă obiectivul țării este Integrarea Europeană, atunci aceasta trebuie să fie direcția de mai departe.

„În primul rând este foarte important să mențineți democrația în Moldova și să vă asigurați că acțiunile întreprinse se încadrează în cadrul statului de drept. Iar în al doilea rând, voi ca țară trebuie să mergeți înainte, pentru că aveți obiectivele voastre unice și acestea nu sunt la cheremul unei țări străine, dar dacă alegerea cetățenilor Republicii Moldova este de a merge spre integrarea europeană, aceasta este direcția pe care trebuie să o luați, asigurându-vă în același timp că legislația și practica voastră respectă sentința relevantă”, a declarat Janis Mazeiks.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

 

Tags: CSEJanis MazeiksMoldovaSansa
Categorii: ExterneȘtirile zileiU.E.