X

Japonia a creat 212 kimono-uri pentru a celebra fiecare naţiune participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

În patru ani, designerul Yoshimasa Takakura a creat 213 kimono-uri în culorile ţărilor lumii pentru a marca Jocurile Olimpice de la Tokyo. România este reprezentată prin munţi şi arta populară de la Săpânţa şi Horezu , scrie news.ro

Designerul Yoshimasa Takakura a creat fiecărei delegaţii la Jocurile Olimpice de la Tokyo un kimono special, scrie Le Figaro.

Citește și : Italia ÎNĂSPREŞTE regulile covid pentru profesori şi pentru călătoriile cu trenul

Proiectul, intitulat “The Imagine OneWorld Kimono”, a reunit zeci de artizani şi designeri.

Sponsori şi ambasade ale ţărilor prezente la JO s-au alăturat efortului pentru a crea un kimono fiecărei naţiuni.

Fiecare creaţie face referire la istoria, cultura şi artele ţării respective.

“De-a lungul anilor, am ţesut şi pictat, aspirând la o lume a coabitării în armonie. Momentul în care cele 213 kimono-uri înfloresc împreună a venit în sfârşit”, au anunţat realizatorii proiectului într-un videoclip de prezentare difuzat pe YouTube.

Citește și : Fratele lui Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare

Intenţia “The Imagine OneWorld Kimono Project” a fost de a onora fiecare dintre cele 206 participante la Jocuri. Totalul de 213 kimono-uri depăşeşte numărul de delegaţii reprezentate pentru că teritorii neautonome au avut dreptul la propriul kimono. De exemplu, Marea Britanie reprezintă o singură delegaţie, dar diferitele sale teritorii au propriul kimono.

Fiecare kimono a costat în jur de 15.000 de euro să fie produs. Finanţarea a fost asigurată prin sponsorizare şi strângere de fonduri. Deşi nu au fost prezentate în timpul ceremoniilor de deschidere şi închidere, ele au fost expuse în timpul săptămânilor Olimpice.

Tags: HorezuJaponiakimonoSăpânţatokyo
Categorii: Știrile zilei