Japonia a acceptat în 2017 doar 20 de cereri de azil din 20.000 de solicitări

Publicat:

Japonia a înregistrat în 2017 un număr record de cereri de azil, peste 19.600, în creştere cu 80% faţă de anul anterior, însă numai 20 au fost acceptate, a indicat marţi guvernul de la Tokyo, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Imigraţia este un subiect controversat în Japonia, unde mulţi locuitori se mândresc cu omogenitatea etnică şi culturală, chiar dacă populaţia îmbătrâneşte şi forţa de muncă este în scădere.


Citeşte şi: Partidul Social Democrat german îşi numeşte la conducere pentru prima oară o femeie

Japonia, un donator important al organizaţiilor internaţionale de asistenţă, este însă reticentă să-şi relaxeze politicile de azil sau să accepte muncitori imigranţi.

Numărul persoanelor care au cerut azil a crescut în ultimii ani pentru că s-a profitat de un sistem care le permitea solicitanţilor cu vize valide de muncă să lucreze în timp ce le erau procesate cererile, a explicat Ministerul Justiţiei.

Guvernul a limitat însă la mijlocul lui ianuarie dreptul de muncă doar la cei pe care statul îi consideră refugiaţi de bună-credinţă.

Drept efect, numărul mediu zilnic de solicitanţi de azil a scăzut cu 50% în a doua jumătate din ianuarie faţă de luna decembrie, a precizat Ministerul Justiţiei.

Citeşte şi: Operaţiune antitero în Sinai. 10 morţi şi 400 de arestaţi

Din cei 19.628 de solicitanţi de azil în 2017, un sfert au fost filipinezi, urmaţi de vietnamezi şi refugiaţi din Sri Lanka, indică datele preliminare.

De asemenea, din cei 20 de refugiaţi care au primit azil, cinci provin din Egipt, cinci din Siria şi doi din Afganistan. Ministerul Justiţiei a refuzat să specifice naţionalităţilor celorlalte opt persoane, invocând posibilitatea ca acestea să fie uşor identificate.

‘Douăzeci de oameni este mult prea puţin. Judecând prin prisma experienţei noastre de asistare a refugiaţilor, cred că ar trebui acceptaţi mai mulţi’, a declarat Eri Ishikawa, de la Asociaţia japoneză pentru refugiaţi.

În 2016, Japonia a acceptat 28 de refugiaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parcul din Ţaul, Donduşeni, necesită investiţii pentru conservarea biodiversităţii. Ministrul Sergiu Lazarencu îndeamnă autoritățile locale să aplice la Fondul de Mediu

Parcul din Ţaul, Donduşeni, necesită investiţii pentru conservarea biodiversităţii. Ministrul Sergiu Lazarencu îndeamnă autoritățile locale să aplice la Fondul de Mediu Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu,...

VIDEO – Accident aviatic în SUA: Trei membri ai unei celebre familii de muzicieni au murit

VIDEO - Accident aviatic în SUA: Trei membri ai unei celebre familii de muzicieni au murit Trei membri ai trupei The Nelons - descrisă drept...

Judocanul Denis Vieru va lupta în meciul pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice

Judocanul Denis Vieru va lupta în meciul pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice În semifinalele categoriei de greutate 66 kg, el a fost învins...

La Ungheni a fost inaugurată prima cișmea

La Ungheni a fost inaugurată prima cișmea La 27 iulie curent, în centrul municipiului Ungheni a fost inaugurată prima cișmea. De acum înainte, multă lume...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.