Japonia adoptă măsuri drastice, după ce un pilot de linie BEAT a fost arestat pe aeroportul din Londra

Publicat:

Japonia va impune standarde mai stricte în ce priveşte consumul de alcool pentru angajaţii companiilor aeriene, după ce un pilot al companiei Japan Airlines (JAL) a fost arestat în Marea Britanie pentru depăşirea limitei legale, relatează vineri Kyodo, AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Arestarea pilotului JAL a obligat compania să trimită, duminică seara, în cursa Londra-Tokyo doar doi piloţi în loc de trei ca de obicei.


Citeşte şi: Ordin de la Trump: Orice piatră aruncată va fi considerată o armă letală. Armata ve deschide focul! – VIDEO

S-a stabilit că bărbatul în vârstă de 42 de ani avea de zece ori peste limita legală de alcool admisă de normele aviaţiei britanice, după ce în seara precedentă, sâmbătă, băuse două sticle de vin şi cinci beri.

Pilotul a fost arestat după ce şoferul unui autobuz rezervat pentru transportul echipajelor pe aeroportul Heathrow a simţit miros de băutură şi a anunţat poliţia.

Adus joi în faţa unui tribunal britanic, pilotul şi-a recunoscut vina şi va rămâne în arest cel puţin până la 29 noiembrie, când urmează să fie condamnat.

Citeşte şi: Simbolul crizei umanitare din Yemen a murit în spital. Avea doar 7 ani!

Incidentul de la Londra a survenit după ce miercuri principala companie aeriană niponă, All Nippon Airways, a fost nevoită să-şi ceară scuze pentru întârzierea a cinci zboruri pe insula Okinawa, săptămâna trecută, din cauză că unui pilot i s-a făcut rău după o noapte de beţie.

“Vom folosi toate mijloacele posibile pentru a garanta siguranţa zborurilor”, s-a angajat vineri ministrul transporturilor şi infrastructurii, Keiichi Ishii, precizând că ministerul său va analiza standardele aplicate pe plan internaţionale pentru a implementa reguli mai stricte în acest sens în industria japoneză.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.