Japonia, afectată de ploile torenţiale generate de furtuna tropicală Mawar

Publicat:

Mai multe regiuni ale Japoniei au fost afectate vineri de o serie de ploi torenţiale abundente odată cu apropierea furtunii tropicale Mawar, care le-au determinat pe autorităţile nipone să recomande evacuarea a peste 1 milion de persoane, informează Reuters, potrivit agerpres

Mawar, care a deţinut statutul de “super-taifun” şi a devastat insula Guam la începutul acestei săptămâni, a slăbit între timp în intensitate şi a fost retrogradat în categoria furtunilor tropicale.


Citește și : Pentru a ‘fenta’ FMI, preşedintele Tunisiei vrea să-i impoziteze pe cei bogaţi

Cea mai mare parte a furtunii este aşteptată să treacă pe la sud de insula japoneză Honshu, pe măsură ce Mawar evoluează în Oceanul Pacific, însă prognozele meteorologice avertizează că există riscul ca aerul foarte umed din interiorul furtunii să alimenteze un front ploios sezonier, care ar putea să genereze ploi foarte abundente pe plan local.

Aproape 1,3 milioane de japonezi au fost sfătuiţi să îşi evacueze locuinţele, a precizat Agenţia pentru gestionarea incendiilor şi a dezastrelor naturale, iar cele mai multe dintre aceste persoane locuiesc în vestul insulei Honshu, în prefectura Wakayama.

Peste 300 de curse aeriene au fost deja anulate până vineri la prânz, precum şi 52 de curse ale unor feriboturi, a precizat Ministerul Transporturilor din Japonia. Au fost închise şi câteva linii feroviare.

Tipare meteorologice similare au cauzat inundaţii şi alunecări de teren în trecut, cel mai recent în vara anului 2018, când peste 200 de persoane au fost ucise în vestul Japoniei.

Imaginile transmise de posturile TV japoneze arată nivelurile mai multe râuri apropiindu-se de cotele lor maxime vineri la prânz, însă deocamdată nu există relatări despre inundaţii şi alunecări de teren.

Agenţia de Meteorologie a Japoniei (JMA) a emis avertizări de inundaţii şi alunecări de teren pentru regiunile vestice ale insulelor Shikoku şi Honshu, anticipând precipitaţii de 350 mm în vestul insulei Honshu în intervalul de 24 de ore care se va încheia sâmbătă dimineaţă.

În regiuni ale insulei Shikoku au căzut precipitaţii de 161,5 mm în doar trei ore, a precizat postul naţional de televiziune NHK.

Citește și : Ucraina a doborât 36 de rachete şi drone ruse noaptea trecută

Ploile torenţiale abundente din timpul verii nu reprezintă un fenomen ieşit din comun în Japonia, însă iunie este o lună neobişnuit de timpurie pentru sosirea unei furtuni de dimensiunea unui taifun în proximitatea insulelor nipone.

Joi, JMA a anunţat că Japonia a înregistrat cea mai călduroasă primăvară din istoria măsurătorilor sale meteorologice, începute în anul 1898.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat

VIDEO - Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat Dacă vă temeți că nu beți suficientă...

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.